Notera särskilt den första fenstrålen på främre ryggfenan som är väsentligt längre än övriga fenan, samt dem skäggtömsliknande bukfenorna som består av tre fenstrålar vardera, varav två är avsevärt längre och når till analfenans bas. Notera särskilt den första fenstrålen på främre ryggfenan som är väsentligt längre än övriga fenan, samt dem skäggtömsliknande bukfenorna som består av tre fenstrålar vardera, varav två är avsevärt längre och når till analfenans bas.[/caption] " /> Första svenskfångade fjällbrosmen? | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

6 år sedan Sverige Morgan Fihn
Första svenskfångade fjällbrosmen?
Notera särskilt den första fenstrålen på främre ryggfenan som är väsentligt längre än övriga fenan, samt dem skäggtömsliknande bukfenorna som består av tre fenstrålar vardera, varav två är avsevärt längre och når till analfenans bas.

Notera särskilt den första fenstrålen på främre ryggfenan som är väsentligt längre än övriga fenan, samt dem skäggtömsliknande bukfenorna som består av tre fenstrålar vardera, varav två är avsevärt längre och når till analfenans bas.

Fiskejournalens medarbetare Leif Krause har stått för många häpnadsväckande fiskfångster. Nu har han varit i farten igen – och rapporterar om en minst sagt udda fångst vid ”10-gradarn”, en fjällbrosme.
Såhär skriver Leif i sin blogg:
”Började fresta blåkäftarna som visade sig vara på plats. Första släppet nappade en 6 hgs, som Anders kontrade via en 8 hgs en stund senare.
Men det är en fisk som nappar senare som överraskar oss ordentligt. Jag får ett halvförsiktigt napp och av tyngden, samt fiskens sätt att uppföra sig, för tankarna till en mindre lubb. När fisken först kommer i djupet ser det också ut som en liten lubb, men när den väl ligger i ytan är det något som inte stämmer…
Med ett hastigt grepp om dess underkäke lyfter jag kanske in Sveriges första spöfångade fjällbrosme i båten. I vart fall en riktig drömfisk!”
Läs hela blogginlägget här.

Relaterad nyhet från din region
3 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Big Land – ett måste att se för äventyrslystna flugfiskare.
Helgtips: Film om vackra fiskar och vilda vyer

Klockan har bytt år, och det är dags att ta fram planeringsblocket inför kommande fiskesäsong. Kanske är detta året då du gör din drömresa till fjärran stränder? Här nedan följer ett filmtips som bjuder på inspiration i världsklass.

Du kanske redan har sett den prisbelönta filmen ”Big Land”, som handlar om ett gäng hängivna flugfiskare som beger sig till Labrador-området i Alaska för att fiska öring, närmare bestämt brook trout? Om inte så föreslår vi att du bäddar ned dig för lite helgmys.

Det är en riktigt vacker och proffsig film, som levererats av Tight Loops, där även svenske Rolf Nylinder haft några fingrar med i musiksättningen.

Här nedan hittar du filmen!

Du kanske även gillar detta