Just nu:
Annons

Nyheter

10 år sedan Sverige Morgan Fihn
Fortsätt rösta!

Dan visar upp den jättestora abborren från Hotingsjön – hela 56 centimeter lång.

Tycker du att Dan Ersbjörs är värd en Drömresa för den här grova abborren? Då ska du fortsätta att hänga på i vår spännande omröstning.
Omröstningen om vem som ska vinna Drömresan till Zanzibar pågår fram till 14 oktober. Tills dess har du möjlighet att lägga dina fem röster, fördelade på kandidaterna, eller alla på en.
En av de tolv är Dan Ersbjörs. Han reser och säljer fiskeredskap för Wiggler i Norrland och passar naturligtvis på att prova grejorna när tillfälle ges. I början av september befann han sig i trakterna av Strömsund i Jämtland och tänkte att han skulle ge Hotingsjön en chans. Resultatet blev en enorm abborre som mätte hela 56 centimeter och vägdes till 2630 gram.
Rösta här!
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
8 timmar sedan Sverige Anders Holm
Nu finns nummer 4 av Fiskejournalen i butik.
Nytt nummer ute nu!

Nu när vårkänslorna börjar bubbla ställs ett nytt nummer av Fiskejournalen upp i butikshyllorna, nämligen nummer 4. Här är lite av innehållet.

Det börjar bli läge för att sätta sig mot en södervägg med en kopp kaffe – vad passar då inte bättre än ett nytt nummer av Fiskejournalen? Nummer 4 kryddas med extra mycket läsning för den metesugne, eller den som helt enkelt söker nya utmaningar eller suktar efter inspiration. Det utlovas sköna napp, guide över agn, prylnyheter samt gott om tips och idéer. Bland annat ett strandhugg på västkusten efter abborre.

Filmen Gäddfeber har blivit en klassiker som gjorde jerkbaitfisket stekhett. Nu hänger Niklas Örtengren med en av huvudrollsinnehavarna samt en annan gäddexpert ut på sjön för att se om metoden fortfarande håller måttet.

I gör-det-själv-anda får vi del 1 av en guide som visar hur man gjuter egna jiggar, samt hur man enkelt knyter stinger på egen hand.

Flugfiskenestorn Johan Klingberg berättar om världens bästa nymf – och ja, vilken är det? Havsöringsfisket längs Höga Kusten sätts också under lupp, en region som ofta hamnar i skuggan av andra klassiska områden. Ett långt stenkast därifrån finns Luleälven och Markus Teilus följer med fiskeguiden Robert Westin när han släpar beten efter botten i älven.

De sista isarna i norr bjuder på ett njutbart fiske med vårsol och huggvillig röding. Vi tar tillfället i akt och följer med när fjällen är som lugnast. Utöver detta får du i vanlig ordning de senaste sportfiskenyheterna, spännande fiskevibbar varvat med roliga fiskehistorier. Du hittar tidningen i en butik nära dig. Är du osäker på var du hittar din närmaste återförsäljare som säljer Fiskejournalen kan du söka här.

Du kanske även gillar detta