Just nu:
Annons

Nyheter

11 år sedan Sverige Fiskejournalen
Fortsätt rösta!

Tycker du att Peter Schmitt är värd en Drömresa för den här flotta kanadarödingen? Då ska du fortsätta att hänga på i vår spännande omröstning.
Omröstningen om vem som ska vinna Drömresan till Seychellerna pågår fram till och med nästa söndag, den 17 oktober. Tills dess har du möjlighet att lägga dina fem röster, fördelade på kandidaterna, eller alla på en.
En av de tolv är Peter Schmitt som medvetet satsade på de stora kanadicker som regelbundet backar ner i de berömda strömmarna vid Ammarnäs. En sen kväll i augusti lyckades han lura en av de svårflörtade fiskarna att hugga på hans fluga.
Du hittar omröstningen HÄR!
Svenne Andersson

Peter Schmitt med en fin kanadaröding som kvalificerat honom för omröstningen om Drömresan.

Peter Schmitt med en fin kanadaröding som kvalificerat honom för omröstningen om Drömresan.

Relaterad nyhet från din region
8 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Nors – bra föda för rovfiskar. Foto: Länsstyrelsen
Se där – plötsligt påträffades nors i Försjön

Försjön i Eksjö kommun är ett populärt sportfiskevatten, där det genom årens lopp satts ut flera olika arter med syftet att stärka bestånden. Nu har det för första gången i modern tid påträffats nors i sjön.

Redan på 1800-talet sattes det ut röding och gös i Försjön, och senare skedde även stödutsättning av gädda och sik. En nyligen publicerad undersökning om fiskbeståndet i Försjön visar att det domineras av abborre, men för första gången i modern tid konstateras det finnas nors i sjön. Arten sattes ut redan 1905, men har alltså inte påträffats där på senare tid.

Förutom fisk fångades även signalkräftor. I bottensatta nät fångades mycket få individer medan fångstvikten var normal jämfört med sjöar av liknande storlek och djup på höglandet, rapporterar länsstyrelsen i Jönköping. Resultatet från provfisket visar att sjöns ekologiska status med avseende på fisk är god.

– Att det fångades få fiskar var väntat och är en följd av Försjöns karga och näringsfattiga karaktär. Däremot medför den rika förekomsten av nors och signalkräftor bra förutsättningar för sjöns fina bestånd av abborre, säger Rasmus Linderfalk, fiskerikonsulent vid Länsstyrelsen i Jönköpings län.

Du kanske även gillar detta