[/caption] " /> Första gäddan någonsin | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige Morgan Fihn
Första gäddan någonsin

Sara Björkman debuterar som gäddfiskare med en fisk på 9,4 kilo och 115 centimeter.

Med betet Big Bandit i linändan fick Stina Björkman från Vara en entrébiljett till 100-klubben. Detta var även hennes första gädda någonsin. Ett exemplar på 115 centimeter klippte den ytgående vobblern när hon fiskade i Vänern.
Den senaste tiden har många gäddor rapporterats från Vänern. Allt fler börjar hitta rätt i sitt vänerfiske och att innanhavet har stor potential för gäddfiske råder det ingen tvekan om.
Stina Björk från Vara och fiskekompisen Alexander ankrade upp i en vassvik med ett bottendjup på 0,7 meter. Hon hoppades kunna fånga sin första gädda någonsin.
– Efter ganska många kast drog det till i spötoppen och vi förstod att det var något på gång, berättar Sara i sin anmälan.

När de fick syn på gäddan i ytvattnet första gången förstod det att det var en riktigt stor gädda. Drygt tio minuter senare landade den i håven och kunde mätas till 115 centimeter. Efter några bilder fick Saras första gädda simma tillbaks i vassviken.
Som ny medlem i 100-klubben får hon ett bete från CWC.
Läs mer om 100-klubben här.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
4 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Plötsligt dyker det upp en utter istället för en gädda i hålet. Foto: Privat
Chocken i hålet – plötsligt dyker en utter upp

Han hoppades på storgäddan – men fick i stället drilla en livs levande utter. Anton Molin kommer aldrig att glömma det som utspelade sig under den senaste fisketuren.

Händelsen utspelade sig på ett fiskevatten i Gävle kommun, dit uppenbarligen både fyrfota och tvåbenta fiskare sökt sig. Anton och hans sällskap fick några gäddor på ismete, innan händelsen med uttern utspelade sig.
I tron om att det var en större gädda som slukat mörten så började Anton drilla den mot hålet, där han dock fick en rejäl överraskning.
– Fisket var ju riktat på gädda, så man blev ganska paff, berättar Anton för Fiskejournalen.

Väl uppe i hålet så visade uttern tänderna, och mycket mer hann inte hända innan den lossnade och försvann ned mot djupet igen. Nu håller Anton tummarna för att den ändå klarade sig oskadd och att en eventuell krok rostar bort och lossnar av sig själv.
– Den såg väldigt pigg ut, vittnar Anton om som dessutom fångade ögonblicket på film.

Vi på Fiskejournalen gör som Anton – vi håller tummarna för att den fridlysta uttern klarade sig utan skador.
Här nedan hittar du filmklippet:

Foto: Anton Molin

Du kanske även gillar detta