[/caption] " /> Första gäddan någonsin | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige Morgan Fihn
Första gäddan någonsin

Sara Björkman debuterar som gäddfiskare med en fisk på 9,4 kilo och 115 centimeter.

Med betet Big Bandit i linändan fick Stina Björkman från Vara en entrébiljett till 100-klubben. Detta var även hennes första gädda någonsin. Ett exemplar på 115 centimeter klippte den ytgående vobblern när hon fiskade i Vänern.
Den senaste tiden har många gäddor rapporterats från Vänern. Allt fler börjar hitta rätt i sitt vänerfiske och att innanhavet har stor potential för gäddfiske råder det ingen tvekan om.
Stina Björk från Vara och fiskekompisen Alexander ankrade upp i en vassvik med ett bottendjup på 0,7 meter. Hon hoppades kunna fånga sin första gädda någonsin.
– Efter ganska många kast drog det till i spötoppen och vi förstod att det var något på gång, berättar Sara i sin anmälan.

När de fick syn på gäddan i ytvattnet första gången förstod det att det var en riktigt stor gädda. Drygt tio minuter senare landade den i håven och kunde mätas till 115 centimeter. Efter några bilder fick Saras första gädda simma tillbaks i vassviken.
Som ny medlem i 100-klubben får hon ett bete från CWC.
Läs mer om 100-klubben här.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
6 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Jodå – flera sportfiskare har hjälpt till att städa upp längs Malmö kanal. Frågan om ett fiskeförbud kommer ändå att tas upp av Malmö stad. Foto: Privat
Malmö kanal: Så många röstade emot fiskeförbud

Ska fisket i Malmö kanal förbjudas? Nej, tycker över 450 människor som röstat emot förslaget. Men frågan kommer ändå att tas upp av Malmö kommun, trots att betydligt färre vill se ett förbud.

Fiskejournalen har tidigare skrivit om konflikterna kring fisket i Malmö kanal, där det vittnats om nedskräpning och allmän misskötsel. Det gick så långt att det skickades in ett medborgarförslag till kommunen, om att fisket skulle förbjudas i kanalen. Nu står det klart att förslaget kommer att tas upp i tekniska nämnden i Malmö stad, eftersom över 100 personer röstat ja till förslaget. De över 450 rösterna som tyckte annorlunda lyckades alltså inte stoppa förslaget från att gå vidare i processen. Beslut väntas under juni månad.

Det ska dock tilläggas att det tagits initiativ bland sportfiskare för att städa upp vid kanalen, vilket vi skrivit om i tidigare artiklar.
Här kan du se ett inslag i SVT om konflikten vid Malmö kanal.

Du kanske även gillar detta