[/caption] " /> Fotografera skräp | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

8 år sedan Sverige Morgan Fihn
Fotografera skräp

Fotografera skräp längs Östersjökusten och vinn en läsplatta. (Foto: Håll Sverige Rent)

Var med och uppmärksamma nedskräpningen av våra kuster och hav. Fotografera skräpet längs med och i Östersjön med Håll Sverige Rent-appen eller med din kamera – och tävla om en surfplatta. Appen heter Håll Sverige Rent och finns för både Android och Iphone och är gratis att ladda ner. Kampanjkoden är Östersjöskräp.
Marin nedskräpning är ett stort problem i Östersjön. Men hur mycket skräp sköljs egentligen upp på stränderna? I projektet Marlin – Baltic Marine Litter samarbetar Håll Sverige Rent med fyra länder kring Östersjön för att sätta fokus på marin nedskräpning och skapa förutsättningar för att samla in fakta på ett enhetligt sätt. Nu lanserar man en tävling för att uppmärksamma problemet. Fotografera skräp du hittar längs östersjökusten, skicka in bilden till tavling@hsr.se och du har chansen att vinna en läsplatta.
Håll Sverige Rent vill ha ditt bidrag senast den 31 augusti. Alla bidrag kommer att bedömas av en jury, som består av:
Anna Linusson, VD på Håll Sverige Rent
Folke Rydén, journalist och filmare
Joakim Odelberg, dykare och undervattensfilmare
Tävlingen är en del i projektet Marlin – Baltic Marine Litter.
Läs mer här.

Relaterad nyhet från din region
21 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Savage Gear söker nu en sportfiskare på heltid i Sverige. Foto: Pressbild
Ännu en proffsfiskare får chansen i Sverige

Här kommer ett arbetstillfälle som bör vara många sportfiskares våta dröm. Det är nämligen Savage Gear som söker en svensk sportfiskare på heltid – alltså ett avlönat proffs.

Företeelsen med heltidsanställda sportfiskare är relativt ovanlig i Norden, och nyligen blev varumärket Westin pionjärer när de anställde Daniel Nilsson för att fiska på heltid.
Nu hakar alltså även Savage Gear på tåget. De ska nämligen förstärka sin marknadsavdelning med en ”innovativ och trendskapande sportfiskare”, som de själva beskriver det.

En ”fiskmagnet”
”Du kommer resa runt i Sverige i jakten på de vildaste fiskarna och fisket du kan tänka dig. Du måste vara en riktig fiskmagnet, gäddor, abborrar och gösar måste älska dig. Men du måste också ha färdigheter i fisket efter predatorer längs våra kuster”, står det i pressmeddelandet.

Den som får jobbet kommer att vara ansvarig för att bygga egna sociala mediekanaler för att inspirera sportfiskare runt om i landet, samt att producera bildmaterial.

Här kan du läsa mer om tjänsten!

Du kanske även gillar detta