För två är sedan när Humminbird introducerade SOLIX-skärmarna var de först med att överskrida megahertzfrekvensen. Nu kommer Solix G2  med ännu skarpare fotografisk undervattensbild och ett nytt användarvänligt operativsystem. " /> Fotografisk ekolodsbild med Solix generation 2 | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

2 år sedan Sverige Mathias Arnham
Humminbird Solix är en smart kombinationsenhet med allt den moderna sportfiskaren kräver.
Fotografisk ekolodsbild med Solix generation 2

För två är sedan när Humminbird introducerade SOLIX-skärmarna var de först med att överskrida megahertzfrekvensen. Nu kommer Solix G2  med ännu skarpare fotografisk undervattensbild och ett nytt användarvänligt operativsystem.
Ekolodet Humminbird Solix G2 har nya MEGA Imaging+ med en ekolodsfrekvens som ger den klaraste och skarpaste undervattensbilden någonsin, till och med 20 procent mer detaljrik än föregångaren. Sidotäckningen har utökats med 60 meter vilket ger totalt 120 meter räckvidd och djupförmågan har även den utökats till hela 60 meter. Genom Dual Spectrum Chirp erhålls en bättre separering av fisk med bland annat större och tydligare fiskbågar.

…ekolodet har nya MEGA Imaging+ med ekolodsfrekvens som ger den klaraste och skarpaste undervattensbilden någonsin

SOLIX G2 har Humminbirds Cross Touch Interface med ett uppdaterat menysystem där du kan använda både touch-skärmen och knappsatsen för att få en så enkel och bra användarupplevelse som möjligt. Solix G2 är utrustad med AutoChart Live för att skapa djupkartor i realtid direkt i enheten. Vill du ha kartor över vegetation och bottenhårdhet så finns även den möjligheten. Humminbird SOLIX G2 är en del av One-Boat Network vilket gör det möjligt att exempelvis via det lokala nätverket styra en Minn Kota iPilot Link trollingmotor direkt från skärmen. Bluetooth gör det möjligt att ansluta en smartphone för att se SMS på skärmen, missade samtal, signalstyrka och batteristatus. Om Humminbird FishSmart app finns installerad kan man dessutom uppdatera programvaran i SOLIX direkt från sin smartphone. Humminbird SOLIX G2 finns i skärmstorlekarna 10,1”, 12,1” och 15,4”.

Mer information hittar du hos Comstedt

Relaterad nyhet från din region
4 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Nu uppmanas både svenska tjejer och killar att söka till utbildningen i Kiruna. Foto: Anders Lundin
Sökes: Fler svenska fiskare till utbildning i Kiruna

Satsningen med en internationell utbildning för fiskeguider i Kiruna visade sig vara helt rätt. Det har nämligen strömmat in anmälningar från Europa inför starten. Nu efterlyses dock fler svenska flertagare.

Det är en entusiastisk Dan Mella som ringer till Fiskejournalens redaktion. Han är samordnare i projektet Fishing Kiruna Lapland, och en av frontfigurerna för den nya fiskeguideutbildningen, som går under namnet Kiruna Fishing School.

Utbildningen är 1-årig och startar 2 augusti och pågår till 29 juli 2022.
– Det har varit ett stort intresse för utbildningen från andra länder, vilket såklart känns fantastiskt. Däremot inser vi att budskapet kanske inte riktigt gått fram i Sverige, eftersom vi har få anmälningar härifrån, berättar Dan Mella.

Hans uppmaning till Fiskejournalens läsare är därför att sprida ordet om utbildningen, så att även intresserade svenskar kan haka på detta spännande tåg redan i höst.
– Kiruna har haft en positiv utveckling inom besöksnäringen senaste 10 åren inte minst genom Icehotel som en världsattraktion. Kiruna är enligt mig den bäst lämpade platsen för en sådan utbildning. Vi har sju fritt strömmande älvar, cirka 6 000 sjöar och enorma arealer med fjäll, skog och i synnerhet ett fantastiskt fiske. Förutom ovan nämnda tillgångar har Kiruna en utvecklad infrastruktur på plats, betonar Dan Mella.

Här kan du läsa mer om Kiruna Fishing School, och hur du anmäler dig!

Du kanske även gillar detta