Just nu:
Annons

Nyheter

11 år sedan Sverige Fiskejournalen
Fråga "Trumman"

Live-chattarna som äger rum under Sportfiskemässan har riktigt häftiga namn på gästlistan. Stefan ”Trumman” Trumstedt ett av dem.
Jerkfisket är en är en fiskeform som sprider sig likt ringar på vattnet. Nu har ni som mässbesökare chansen att ställa frågor till ett av de största namnen inom området. Stefan Trumstedt är Sveriges i särklass mest kände gäddfiskare, och har de senaste åren ägnat mycket tid åt att fånga de riktigt stora gäddorna med just jerkfiske som metod. På mässan ska ”Trumman” svara på era frågor under 20 minuter.
Under en live-chat får alla chansen att ställa sina frågor, inte bara de som befinner sig på Sportfiskemässan. Genom att koppla upp sig på www.sportfiskeforum.se, kan hela Sverige vara med.
David Dahlqvist

Stefan "Trumman" Trumstedt är en, av flera, fiskekändisar som ställer upp i vår live-chat från Sportfiskemässan.

Stefan "Trumman" Trumstedt är en, av flera, fiskekändisar som ställer upp i vår live-chat från Sportfiskemässan.

Relaterad nyhet från din region
10 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Länsstyrelser och kommuner kan få ett ökat ansvar för vattenförvaltning. Foto: Anders Lundin
Bättre vatten från fjäll till kust med "Blå plan"

Länsstyrelser och kommuner kan få ett större ansvar för landets vattenplanering, från fjäll till kust. Syftet är att genom bättre förvaltning höja kvalitén på våra vatten, och satsningen går under namnet ”Blå plan”.

Konceptet med en ”Blå plan” är att länsstyrelser och kommuner ska ta ett helhetsgrepp på hela avrinningsområdet, även de delar som passerar länets eller kommunens gränser. Bakom förslaget ligger Vattenmyndigheterna, som poängterar att det som pågår uppströms påverkar tillståndet i vattnet nedströms.
– Åtgärdsförslaget innebär att kommuner och länsstyrelser ska göra en förvaltningsövergripande vattenplanering med en helhetssyn utifrån hur hela avrinningsområdet mår, säger Johanna Söderasp, vattenvårdsdirektör i ett pressmeddelande.

Det framgår inte direkt hur sportfiske och annan rekreation ska vägas in i planeringen, men planen är att enklare kunna sätta in rätt åtgärd på rätt plats, vilket i förlängningen sparar pengar.
Fokus ska vara på vattenförekomster där vattnet kräver åtgärder för att få en god kvalitet. I sin planering ska även myndigheterna titta på hur vattnet påverkas av ett förändrat klimat.
Här kan du läsa mer om den ”Blå planen”.

Du kanske även gillar detta