" /> Fränstam och Sandahl summerar årets Perch Fight
 | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

3 år sedan Sverige Hans Hällman
Tobias Fränstam och Robert Jonsson jublar efter segern i Perch Fight 2018. Bild: Freewater Pictures
Fränstam och Sandahl summerar årets Perch Fight


Team ABU kammade hem segern i den första säsongen av Perch Fight. Vi har talat med vinnaren Tobias Fränstam om hans syn på tävlingen, samt med Henrik Sandahl från Söder Sportfiske som är en av grundarna till Perch Fight. Båda är nöjda med premiärsäsongen och tycker att formatet passar abborrfiske perfekt.

Perch Fight påminner om Pike Fight och i båda fallen är det Söder Sportfiske som är arrangör och Freewater Pictures som står bakom produktionen. Men en skillnad är att arrangörsteamet Henrik Sandahl och Nicklas Jonsson inte lyckades kamma hem segern den här gången, vilket de gjort i båda säsongerna av Pike Fight. Innan tävlingen berättade i och för sig Henrik att hans självförtroende inte var lika stort när det kom till abborrfiske.
Han verkar heller inte särskilt besviken över att ABU-killarna Tobias Fränstam och Robert Jonsson nu drog det längsta strået.

”Formatet på tävlingen passar abborre perfekt och det kan svänga oerhört under dagen beroende på vilka som knäcker koden för dagen”

– Nej, det var en otroligt jämn tävling där det gällde att fiska jämnt samt att ha marginalerna på sin sida. Värdiga vinnare i team ABU och samtliga team lärde sig mycket under denna abborrtävling. Formatet på tävlingen passar abborre perfekt och det kan svänga oerhört under dagen beroende på vilka som knäcker koden för dagen. Perchfight 2019 är spikat och planerna över vilka vatten som det kommer att fiskas på är bestämt. Själva är vi väldigt nöjda med vår insats och känner självförtroende inför nästa säsong. Ett underbart bemötande av vår publik som ger så mycket kärlek berör oss på djupet, hälsar Henrik.

”Perchfight 2019 är spikat och planerna över vilka vatten som det kommer att fiskas på är bestämt”

Även Tobias Fränstam är nöjd med årets premiärsäsong. Fattas bara annat när han och Robert lyckades snuva de tre andra sylvassa teamen på segern.

– Det känns förstås jättekul. Formatet passade oss riktigt bra och abborre är en optimal tävlingsart. Jag kände mig bekväm hela tiden och har inga problem att fiska på nya platser. Det är jag väldigt van vid och har därför lärt mig hur man snabbt hittar fisk i okända vatten, berättar han.

”Formatet passade oss riktigt bra. Jag kände mig bekväm hela tiden och har inga problem att fiska på nya platser.”

– Ett exempel är när vi fiskade i Sjö X. Jag hade verkligen en bra känsla i kroppen och när vi såg en massa måsdyk visste jag precis hur jag skulle fiska. Det gick också vägen och vi fick betydligt mer än Söder som låg bredvid. Då insåg jag att vi nog hade en bra chans att vinna hela tävlingen, berättar Tobias.

Abborre är knappast någon turfisk och för att få stora exemplar under press gäller det att snabbt kunna anpassa tekniken efter fiskarnas nyckfulla humör.

”När jag fiskar för skoj skull brukar jag lägga minst häften av tiden på nya ställen och nya tekniker, även om det ofta innebär färre fiskar. Det gör att jag hela tiden utvecklas som fiskare”

– Visst är det så. När jag fiskar för skoj skull brukar jag lägga minst häften av tiden på nya ställen och nya tekniker, även om det ofta innebär färre fiskar. Det gör att jag hela tiden utvecklas som fiskare och det har jag haft glädje av många gånger – inte minst i Perch Fight, menar Tobias.

Att han och Robert till slut fick lyfta upp segerbucklan har ytterligare en förklaring, enligt Tobias.
– ABU har otroligt många beten som passar för olika typer av abborrfiske. Många är amerikanska och ofta framtagna för bass-fiske. De passar också riktigt bra för abborre. Men även deras spön och rullar är helt optimala för abborre. Det är klart att det också har påverkat resultatet, hälsar han.

Vi gratulerar Henrik till den lyckade tävlingen och Tobias och Robert till den stora triumfen!

Och ser redan fram emot Perch Fight 2019!

Hans Hällman

Relaterad nyhet från din region
2 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Den digitala försäljningen av fiskekort ökar. Foto: Natsuki
Sportfiskarna växlar upp försäljningen av fiskekort

Sportfiskarna hoppas kunna bli en ännu större aktör inom digitala fiskekort. De har nu lanserat en helt ny version av Fiskekort.se. som ska vara både snabbare och enklare.

– Det känns väldigt bra att vi nu äntligen har en modern webbplats att erbjuda för köp och sälj av fiskekort. Detta är en viktig pusselbit i vårt centrala arbete med att tillgängliggöra fisket i Sverige, säger Sten Frohm, generalsekreterare på Sportfiskarna i ett pressmeddelande.

Ambitionen är enligt Sportfiskarna själva att komma närmare fiskeområdena och bli mycket bättre på kommunikation och support till alla som väljer att sälja sina fiskekort via Fiskekort.se. Webbplatsen sägs vara genomarbetad från grunden för att motsvara dagens krav och förväntningar på en e-handelsplats för fiskekort. Mycket tid och kraft har lagts på att fiskekortsköparen skall få en så bra och smidig upplevelse som möjligt.

Mer information kan du läsa här på Sportfiskarnas hemsida.

Du kanske även gillar detta