Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige Morgan Fihn
Fredningstid i Lillsjön

Mellan 15 maj och 15 juni råder totalt fiskeförbud i Lillsjön och kanalen till Mälaren. (Foto: Morgan Fihn)

För att skydda lekande fisk inför Sportfiskarna Region Mälardalen nu ett fiskeförbud mellan 15 maj – 15 juni i Lillsjön vid Ulvsunda.
Syftet är framförallt att skydda lekande och romvaktande gös både i Lillsjön och i kanalen till Mälaren. Fiskeförbudet gäller i hela Lillsjön och i kanalen ut till nedersta träbron.
– Sportfiskarna är en miljöorganisation som först och främst ska värna fisken, det är självklart att vi ska skydda lekande fisk. Genom ett totalt fiskeförbud mellan 15 maj och 15 juni får vi en enkel fiskeregel som gör det lätt både för fiskare och tillsynsmän, säger Linda Svensson, chef på Sportfiskarna Region Mälardalen.
Intensifierad tillsyn
Samtidigt med införandet av den nya fredningstiden kommer fisketillsynen runt Lillsjön att förstärkas under vår och försommar. Tyvärr förekommer ett utbrett tjuvfiske i Lillsjön och i kanalen ut till Mälaren. I Lillsjön måste man ha Sportfiskekortet för att få fiska. Sportfiskekortet är Sportfiskarnas fiskekort som gäller på ett 40-tal insjöar i regionen.

– Vi har redan inlett en förstärkt tillsyn och ertappat ett flertal fiskare utan fiskekort. Men det grövsta tjuvfisket som vi vill åt är det olagliga nätfisket i kanalen efter lekvandrande gös. Vi har lagt upp ett bevakningsschema för de kommande veckorna så vi hoppas få bukt med det värsta rovfisket på lekfisk nu, avslutar Linda Svensson.
Tipsa om du ser tjuvfiske
Ser du någon bryta mot fiskereglerna kontakta Sportfiskarna på: 08-410 80 681, eller: 08-410 80 682.
Utanför kontorstider ring polisen på: 114 14.
Sportfiskarna har grupper av tillsyningsmän som har ansvar för olika områden av Sportfiskekortets vatten. Varje grupp har en gruppchef som ser till att samordna tillsynen. Kring vissa sjöar som Lillsjön har jourgrupper startats för att kunna rycka ut och hjälpa varandra.
Klicka här för mer information.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
8 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Savage Gear söker nu en sportfiskare på heltid i Sverige. Foto: Pressbild
Ännu en proffsfiskare får chansen i Sverige

Här kommer ett arbetstillfälle som bör vara många sportfiskares våta dröm. Det är nämligen Savage Gear som söker en svensk sportfiskare på heltid – alltså ett avlönat proffs.

Företeelsen med heltidsanställda sportfiskare är relativt ovanlig i Norden, och nyligen blev varumärket Westin pionjärer när de anställde Daniel Nilsson för att fiska på heltid.
Nu hakar alltså även Savage Gear på tåget. De ska nämligen förstärka sin marknadsavdelning med en ”innovativ och trendskapande sportfiskare”, som de själva beskriver det.

En ”fiskmagnet”
”Du kommer resa runt i Sverige i jakten på de vildaste fiskarna och fisket du kan tänka dig. Du måste vara en riktig fiskmagnet, gäddor, abborrar och gösar måste älska dig. Men du måste också ha färdigheter i fisket efter predatorer längs våra kuster”, står det i pressmeddelandet.

Den som får jobbet kommer att vara ansvarig för att bygga egna sociala mediekanaler för att inspirera sportfiskare runt om i landet, samt att producera bildmaterial.

Här kan du läsa mer om tjänsten!

Du kanske även gillar detta