[/caption] " /> Fredrik Lindell segrade i Göteborg | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige Morgan Fihn
Fredrik Lindell segrade i Göteborg

Top tre i Gunki street fishing tournament i Göteborg. 1:a Fredrik Lindell (mitten), 2:a Ludwig Signal (vänster) och 3:a Oleg Redko. (Foto: Morgan Fihn)

Gunki street fishing tournament i Göteborg avgjordes under lördag i strålande solsken. Detta var tredje deltävlingen av fem. Segrade gjorde Fredrik Lindell från Göteborg.
Fiskejournalen var på plats när Gunki street fishing tournament gick av stapeln i lördags. Solen strålade ikapp med deltagarna som alla verkade uppskatta arrangemanget som Splash International och El-Ge sportfiske stod för.
De arter som bjöd upp till dans var uteslutande abborre och gädda. Bäst lyckades Fredrik Lindell med sammanlagt 1365 millimeter fisk. God tvåa blev Ludwig Signal med 1069 millimeter och trea Oleg Redko med 492 millimeter.
Hans Bornsjö och Johan Ernelid kom fyra respektive femma och kvalificerar sig till finalen i Malmö den 20 oktober.
Den 15 september hålls den fjärde deltävlingen, då i Karlstad.
Här hittar du mer information.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
16 timmar sedan Sverige Anders Lundin
En rad faktorer ligger bakom nedgången av gäddor i Göta älv och Nordre älv. Foto: Anders Lundin
Kris för populära gäddvatten – knappt någon föryngring

Göta älv i Ale kommun och Nordre älv inom Göteborgs stad har varit två populära gäddvatten för sportfiskare. Men frågan är hur länge till? En yngelinventering som Sportfiskarna genomfört visar på mycket låga tätheter av gäddyngel.

Det var på uppdrag av Göteborgs stad och Alefiskarna som Sportfiskarna inventerat gäddyngel i de båda älvarna. Bakgrunden var att gäddfisket har försämrats kraftigt under de senaste åren, och en teori är att föryngringen av gäddor inte fungerar tillfredsställande.

Inventeringen bekräftar just detta. I Nordre älv fångades endast två gäddyngel, båda strax nedströms Nordreälvsbron.
Här pekas flera faktorer ut som bidragande, exempelvis brist på bra lekområden, onaturlig vattenreglering, predation av spigg på gäddyngel samt predation av säl på vuxen gädda.

I Göta älv fångades 10 gäddyngel i det undersökta området.

De största hoten mot gäddbeståndet där anses, enligt Sportfiskarna, vara den onaturliga vattenregleringen, den tunga båttrafiken i älven samt predation från säl på vuxna och lekmogna gäddor.
Läs mer här!

Du kanske även gillar detta