[/caption] " /> Frestande fjäderjiggar | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

8 år sedan Sverige Morgan Fihn
Frestande fjäderjiggar

Artikelförfattaren poserar med en fin gös som högg på en egenbunden fjäderjigg. (Foto: Michael Jensen)

Kombinationen jigg och fluga kan bli för mycket även för den tjurigaste rovfisken. I Fiskejournalen nummer 9 berättar vår medarbetare Gordon P Henriksen hur du tillverkar jiggen – och hur du fiskar den.
Fram med flugbindningsgrejorna och skapa segervapnet till nästa jiggtur. I senaste Fiskejournalen får du lära dig att tillverka en lockande flugjigg som får gösar, gäddor, abborrar, öringar och torskar att gapa stort.
Fiskejournalen hittar du där tidningar säljs.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
2 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Se upp för gösar med sändare i Hjälmaren. Foto: Martin Engström, Länsstyrelsen.
Släpp tillbaka gösar med sändare – forskning pågår!

Just nu simmar 90 gösar omkring i Hjälmaren med en sändare på sig. Forskarna vill nämligen veta hur de rör sig, både i jakten på föda och lekplatser.

Det är forskare vid SLU som tillsammans med Länsstyrelsen ska kartlägga Hjälmargösens förehavanden. Syftet är att förvaltningen av gösen och gösfisket i sjön ska kunna bedrivas så bra som möjligt.
Gösen är inte bara en populär sportfisk utan även en uppskattad matfisk, och målet är att kunna förena dessa två intressen utan att beståndet tar skada.

– Gösen är en uppskattad matfisk, som är eftertraktad av både det kommersiella och rekreationella fisket. Trots detta vet vi fortfarande lite om dess ekologi och beteende, säger Gustav Hellström, forskare vid Sveriges lantbruksuniversitet i Umeå.
Med anledning av projektet så finns det anledning för fritidsfiskare att vara uppmärksamma, eftersom de uppmanas släppa tillbaka märkta gösar i vattnet igen, om en sådan skulle fångas.
Här kan du läsa mer om projektet!

Du kanske även gillar detta