[/caption] " /> Fria tyglar för Jämtkraft | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

8 år sedan Sverige Morgan Fihn
Fria tyglar för Jämtkraft

Det borde det vara självklart att verka för att Långforsen rivs, menar Sportfiskarma. Något Östersund kommun valt att inte göra.

Östersunds kommun fick chansen att agera för utrivning av Långforsens kraftverk. I stället lägger man sig platt och låter kraftbolaget Jämtkraft få avgöra.
– Man borde tänka på turismen och vad en återställd Långfors skulle ge, säger Sportfiskarna.
Långforsen ligger i ett skyddat område. Det kraftverk som finns på plats ägs av kraftbolaget Jämtkraft och är inte i bruk. Kammarkollegiet avser därför att lämna in en ansökan om tillbakadragande av tillstånd (utrivning), men först vill man veta vad Jämtkrafts ägare Östersunds kommun tycker om saken.
Nu har kommunen valt att inte tycka något alls och låter Jämtkraft bestämma om Långforsens framtid. Många miljövänner är nu oroliga över och Bo-Yngve Nilsson, Sportfiskarnas ambassadör i Norrlands inland, förstår inte kommunens icke-agerande.
– Långforsen skulle ge så liten produktion, mindre än ett vindkraftverk, och så ligger den i ett skyddat område. Varför tar inte kommunen chansen att riva Långforsen, säger han till tidningen Öp.
Enligt officiella ägardirektiven från Östersunds kommunen ska Jämtkraft värna om biologisk mångfald.
Läs fler notiser om Långforsen.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
8 timmar sedan Sverige Anders Holm
Nu finns nummer 4 av Fiskejournalen i butik.
Nytt nummer ute nu!

Nu när vårkänslorna börjar bubbla ställs ett nytt nummer av Fiskejournalen upp i butikshyllorna, nämligen nummer 4. Här är lite av innehållet.

Det börjar bli läge för att sätta sig mot en södervägg med en kopp kaffe – vad passar då inte bättre än ett nytt nummer av Fiskejournalen? Nummer 4 kryddas med extra mycket läsning för den metesugne, eller den som helt enkelt söker nya utmaningar eller suktar efter inspiration. Det utlovas sköna napp, guide över agn, prylnyheter samt gott om tips och idéer. Bland annat ett strandhugg på västkusten efter abborre.

Filmen Gäddfeber har blivit en klassiker som gjorde jerkbaitfisket stekhett. Nu hänger Niklas Örtengren med en av huvudrollsinnehavarna samt en annan gäddexpert ut på sjön för att se om metoden fortfarande håller måttet.

I gör-det-själv-anda får vi del 1 av en guide som visar hur man gjuter egna jiggar, samt hur man enkelt knyter stinger på egen hand.

Flugfiskenestorn Johan Klingberg berättar om världens bästa nymf – och ja, vilken är det? Havsöringsfisket längs Höga Kusten sätts också under lupp, en region som ofta hamnar i skuggan av andra klassiska områden. Ett långt stenkast därifrån finns Luleälven och Markus Teilus följer med fiskeguiden Robert Westin när han släpar beten efter botten i älven.

De sista isarna i norr bjuder på ett njutbart fiske med vårsol och huggvillig röding. Vi tar tillfället i akt och följer med när fjällen är som lugnast. Utöver detta får du i vanlig ordning de senaste sportfiskenyheterna, spännande fiskevibbar varvat med roliga fiskehistorier. Du hittar tidningen i en butik nära dig. Är du osäker på var du hittar din närmaste återförsäljare som säljer Fiskejournalen kan du söka här.

Du kanske även gillar detta