En ny webbutik har slagit upp portarna. EcoActive.se säljer miljövänliga alternativ av friluftskläder. " /> Friluftskläder med miljötänk | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

8 år sedan Sverige Morgan Fihn
Friluftskläder med miljötänk

En ny webbutik har slagit upp portarna. EcoActive.se säljer miljövänliga alternativ av friluftskläder.
EcoActive satsar på varumärken som till exempel Aclima, Houdini, Vaude och Bleed. Gemensamt för dessa är att det har ett miljötänk i produktionsledet och materialval. Detta behöver inte innebära minskad kvalité och funktion – snarare motsatsen, enligt Henrik Gillgren på EcoActive.
– Miljövänliga alternativ är lika bra och ofta bättre än traditionella produkter, det har våra leverantörer bevisat.
Enligt Henrik är deras drivkraft att göra de miljövänliga produkterna tillgängliga för dig som konsument.
– Kan detta hjälpa branschen ta ett litet steg mot en framtid med bara miljövänliga produkter, så är vi nöjda.
Här hittar du EcoActive.se.

Relaterad nyhet från din region
9 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Snart kanske denna art återfinns i svenska vatten. Foto: Karolina Wikander/SLU
Sensationella svenska fyndet – långt från stallet

SLU:s personal på fartyget R/V Svea fick ett oväntat men uppskattat besök i sina nät när de genomförde en expedition på Nordsjön. Det handlar om en sjöhäst – som rörde sig långt ifrån sitt hemmastall.

SLU berättar i ett pressmeddelande att de aldrig har fångat någon sjöhäst tidigare. Den aktuella arten, kortnosad sjöhäst, lever vanligtvis i varmare vatten, och detta fynd gjordes i området där Nordsjön möter Skagerak, på danskt vatten.

Snart i svenska vatten?
Enligt SLU hittades den första sjöhästen i danskt vatten på 50 år 2017, men sedan dess har det rapporteras enstaka fynd av sjöhästar då och då. Senast i veckan hittades ett levande exemplar av arten allmän sjöhäst (hippocampus guttulatus) på en strand i Vejers på danska västkusten.

– Det verkar som om sjöhästar blir vanligare här och det lär inte dröja länge innan någon dyker upp också i svenska vatten, säger Peter Rask Møller, docent vid Statens Naturhistoriske Museum vid universitetet i Köpenhamn.

Söhästen som fångades på Svea levde tack och lov, och släpptes tillbaka efter fotografering. Bilderna skickades till en brittisk expert för artbestämning, vilka bekräftat att det rör sig om en honfisk av arten kortnosad sjöhäst (hippocampus hippocampus).

Här kan du läsa mer om fyndet.

Du kanske även gillar detta