Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige Morgan Fihn
Friluftsmat på fisketuren

Sätt guldkant på fisketuren och unna dig en god måltid.

Hösten närmar sig vinter, men med lite tur kan vi ändå njuta av vackra, om än kalla, dagar. När kylar biter i och fiskesuget avtar kan en varm måltid mitt på fiskedagen göra underverk. I Fiskejournalen nummer 10-11 hittar du recepten som förlänger fiskedagen och kittlar smaklökarna.
I senaste Fiskejournalen hittar du fyra recept som kan förgylla din fiskedag. De fyra läckra recept erbjuder något för var och ens smak och ambitionsnivå. Desserten är tänkt till lite varmare dagar. De tre övriga rätterna är säkra kort vid alla fisketurer.
Snabbisen – läcker och perfekt för dem som hellre fiskar än lagar mat.
Den extravaganta
– gourmetmat på fisketuren, kräver lite mer förberedelser.
Den flytande – soppan, som värmer till och med den kallaste dagen.
Sötnosen – för gottegrisen och mycket bättre än en chokladkaka.

Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
8 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Ta hand om fisken – sök LOVA-bidrag! Foto: Anders Lundin
Dags att vårda fisken – så här söker du pengar!

Intresset för sportfiske växer – och därmed också intresset för fiskbestånden. Vi påminner nu om LOVA-bidraget, som alla föreningar och kommuner kan söka för att skapa bättre förutsättningar för sportfiske.

LOVA är Havs- och vattenmyndighetens satsning som ska gå till lokal vattenvård över hela landet. Har du ett projekt på gång så är det dags att söka pengar nu, eftersom ansökningstiden går ut i slutet av januari.

I flera län finns det många vattenmiljöer som i dag inte uppnår miljökvalitetsnormerna om god ekologisk status, och länsstyrelsen vill nu ha hjälp att sprida budskapet om LOVA.

Det är du som jobbar på kommun eller är medlem i en ideell förening som kan söka bidrag för lokala vattenvårdsprojekt som bidrar till att uppnå god status. Till exempel kan projektet syfta till att åtgärda vandringshinder, återställa flottledsrensade vattendrag eller anlägga lekbottnar för fisk.

Från och med 2018 finns det en ny LOVA-förordning som innebär en förstärkning av arbetet med övergödning. Du kan söka i vissa fall upp till 90 procent i statliga bidrag för åtgärder som minskar övergödningen.

Läs mer om LOVA här!

Du kanske även gillar detta