Fritid & Vildmarksmässa[/caption] " /> Fritid & Vildmarksmässa med lyft i Säve, Göteborg | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

8 år sedan Sverige Morgan Fihn
Fritid & Vildmarksmässa med lyft
Fritid & Vildmarksmässa

Varför inte fånga en rengbåge på Fritid & Vildmarksmässan i göteborg?

Den 25-26 maj arrangeras en mässa i temat fritid och vildmark. Platsen är Säve på Hisingen i Göteborg. Den fiskeintresserade hittar en rad intressanta utställare.
Förutom att köpa fiske- och jaktprylar, så kan mässbesökaren även ta en helikoptertur, skjuta luftpistol med Ragnar Skanåker eller köra terrängbilar. De yngre besökarna kan prova fiskelyckan i branddammen där Sportfikarna planterat in regnbåge.
Mässan är ett samarrangemang mellan Gothenburg Guide & Event AB och Aeroseum AB.
Här
hittar du mer information om Fritid & Vildmarksmässan.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
4 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Länsstyrelser och kommuner kan få ett ökat ansvar för vattenförvaltning. Foto: Anders Lundin
Bättre vatten från fjäll till kust med "Blå plan"

Länsstyrelser och kommuner kan få ett större ansvar för landets vattenplanering, från fjäll till kust. Syftet är att genom bättre förvaltning höja kvalitén på våra vatten, och satsningen går under namnet ”Blå plan”.

Konceptet med en ”Blå plan” är att länsstyrelser och kommuner ska ta ett helhetsgrepp på hela avrinningsområdet, även de delar som passerar länets eller kommunens gränser. Bakom förslaget ligger Vattenmyndigheterna, som poängterar att det som pågår uppströms påverkar tillståndet i vattnet nedströms.
– Åtgärdsförslaget innebär att kommuner och länsstyrelser ska göra en förvaltningsövergripande vattenplanering med en helhetssyn utifrån hur hela avrinningsområdet mår, säger Johanna Söderasp, vattenvårdsdirektör i ett pressmeddelande.

Det framgår inte direkt hur sportfiske och annan rekreation ska vägas in i planeringen, men planen är att enklare kunna sätta in rätt åtgärd på rätt plats, vilket i förlängningen sparar pengar.
Fokus ska vara på vattenförekomster där vattnet kräver åtgärder för att få en god kvalitet. I sin planering ska även myndigheterna titta på hur vattnet påverkas av ett förändrat klimat.
Här kan du läsa mer om den ”Blå planen”.

Du kanske även gillar detta