Fritid & Vildmarksmässa[/caption] " /> Fritid & Vildmarksmässa med lyft i Säve, Göteborg | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

8 år sedan Sverige Morgan Fihn
Fritid & Vildmarksmässa med lyft
Fritid & Vildmarksmässa

Varför inte fånga en rengbåge på Fritid & Vildmarksmässan i göteborg?

Den 25-26 maj arrangeras en mässa i temat fritid och vildmark. Platsen är Säve på Hisingen i Göteborg. Den fiskeintresserade hittar en rad intressanta utställare.
Förutom att köpa fiske- och jaktprylar, så kan mässbesökaren även ta en helikoptertur, skjuta luftpistol med Ragnar Skanåker eller köra terrängbilar. De yngre besökarna kan prova fiskelyckan i branddammen där Sportfikarna planterat in regnbåge.
Mässan är ett samarrangemang mellan Gothenburg Guide & Event AB och Aeroseum AB.
Här
hittar du mer information om Fritid & Vildmarksmässan.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
4 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Nu kan öringar leta sig upp till nya lekplatser i Hargsån. Foto: Jon Sailer
Det är vår – släpp fiskarna och bäckarna loss!

Fiskevården är på frammarsch i Sverige. Såklart måste vi berätta om detta glädjeämne från Uppland, där Hargsån släpps fri efter 350 år i bojor.

Rubriken är en association till den svenska filmklassikern ”Släpp fångarne loss – det är vår!”.  Och nog förtjänade Hargsån att släppas loss efter så många århundranden. Ån har varit torrlagd i 350 år, ända sedan bruket vid Nerhammaren anlades.
Det 182 meter långa omlöp som nu öppnats kommer att ge lekvandrande fisk tillgänglighet till ett helt åsystem, med över 40 hektar våtmark och flera kilometrar med skogsbäckar.

Det är Upplandsstiftelsen som tillsammans med Sportfiskarna och Hargs bruk lyckats ro projektet i hamn.
Direkt efter färdigt arbete sågs havsöring gå upp och leka på de nyanlagda lekbottnarna. Dessutom noterades den rödlistade arten nejonöga som nu får bättre chans att klara sig, rapporterar Upplandsstiftelsen på sin hemsida. Här kan du även se ett filmklipp från SVT om händelsen!

Du kanske även gillar detta