Här kommer ett efterlängtat besked för fiskevänner som vill umgås och samtidigt mäta sig mot varandra. Hakefjorden Cup och den stora fiskehelgen i Stenungsund blir av som planerat. " /> Fritt fram för den stora fiskehelgen i Stenungsund | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

10 månader sedan Sverige Anders Lundin
Besöker du Sportfiskemässan och är samtidigt intresserad av havsöringfiske? Missa inte Jonas Nordigårds föredrag på Stora scenen.
Fritt fram för den stora fiskehelgen i Stenungsund

Här kommer ett efterlängtat besked för fiskevänner som vill umgås och samtidigt mäta sig mot varandra. Hakefjorden Cup och den stora fiskehelgen i Stenungsund blir av som planerat.

Väldigt många evenemang och tävlingar har ställts in, utifrån direktiven om social distansering kring Covid-19. Arrangörerna av sportfiskehelgen i Stenungsund har dock skräddarsytt upplägget så att det är grönt ljus.

– Det blir av. Det är begränsat antal som får gå in i butiken samtidigt vid anmälan, och max 50 personer vid prisutdelningen som för övrigt är utomhus utanför restaurang Solliden. Allt enligt gällande direktiv, hälsar Jonas Nordigårds i arrangörsstaben.

Förutom havsöringstävlingen Hakefjorden Cup så kommer det erbjudas provkastning av spön och rullar, visning av båtar och efterföljande middag och kalas.

Lär dig mer om havsöring här nedan:

Få koll med Fultons formel – det skicket är öringen i!

 

 

Relaterad nyhet från din region
1 timme sedan Sverige Anders Lundin
Ida-Maria Rigoll lämnar sin tjänst på Mörrums Kronolaxfiske. Nu är frågan vem som ska efterträda henne? Foto: Privat
Toppjobb ledigt när Ida-Maria lämnar sin tjänst

Det händer mycket kring Mörrumsån just nu, med både miljonsatsningar på fiskevård och planer på en ny kastanläggning. Nu kommer beskedet att platschefen på Mörrums Kronolaxfiske, Ida-Maria Rigoll, säger upp sig.

Hon levererade sitt besked till allmänheten på onsdagen, där hon beskriver det svåra beslutet så här.
– Det har varit ett tufft beslut som tagit väldigt långt tid, längre än de flesta kan ana. 4 år ganska exakt har jag varit i Mörrum på Mörrums Kronolaxfiske och Sveaskog, skriver hon på sin blogg.

Anledningen är att hon tackat ja till ett annat uppdrag, som hon tillträder 1 maj. Det innebär också att jakten på hennes efterträdare börjar med detsamma.

– Jag har fått vara med i sammanhang jag aldrig trodde jag skulle få uppleva, jag har varit på middagar med ambassadörer från olika länder, landshövdingar, generaldirektörer, politiker, musiker, kungar, drottningar, prinsar och prinsessor, forskare, ungdomar och helt enkelt fantastiska, skriver Ida-Maria Rigoll på sin blogg.

Du kanske även gillar detta