[/caption] " /> Fritt fram för laxen i Indalsälven? | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

8 år sedan Sverige Morgan Fihn
Fritt fram för laxen i Indalsälven?

I Ragunda kommun utökar man gärna fiskekartan med heta platser för laxfiske. (Foto/källa: Ragunda kommun)

Enligt Länstidningen Östersund har ett förslag har lämnats in till Ragunda kommun om att göra det möjligt för laxen att vandra fritt i Indalsälven. Länsstyrelsen är positiv men påpekar att det innebär ett seriöst samarbete på flera håll om det överhuvudtaget ska bli av.
Ett medborgarförslag i Ragunda kommun som går ut på att skapa fiskvägar förbi tre kraftverk får positiva reaktioner från länsstyrelsen. Om laxen släpps fram gynnar det såväl turism, fiske och biologisk mångfald, konstaterar man. Samtidigt finns oro att kraftbolagen, som av tradition visat motstånd till att bygga fiskvägar, ska sätta käppar i hjulen.
Länsstyrelsen och Ragunda kommun kommer att ha ett möte under hösten för att diskutera möjligheterna.
Läs mer här.
Missa inte tidigare notiser om vattenkraft.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
3 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Båtmässan ersätts av en digital variant. Foto: Maximilian Weisbecker
Besked: Populära Båtmässan ersätts av digital Båtvecka

Nu har det väntade beskedet kommit. Liksom Sportfiskemässan tvingas även Båtmässan i Göteborg ställas in, åtminstone som fysisk mötesplats. Den ersätt dock av en digital variant, dessutom under en hel vecka.

Båtmässan i Göteborg, som brukar locka närmare 60 000 besökare, skulle ha firat 62 år detta år. Liksom många andra arrangemang så tvingas man dock ställa in, på grund av risken för smittspridning av Covid 19.
Lösningen blir i stället en coronasäker variant, alltså en digital variant som pågår mellan 5 och 14 februari.

Över 25 företag har redan anmält sitt deltagande, och de kommer att visa upp sitt utbud genom såväl digitala utställningar som privata visningar.
Arrangörerna hälsar att det inom kort dyker en kalender på deras hemsida, där de olika aktiviteterna presenteras. Här hittar du den!

Du kanske även gillar detta