Laxfiske när det är som bäst utlovar Sportfiskarna som kommande helg arrangerar Mikael Frödins Master Class i Forshagaforsen. Det finns fortfarande lediga platser på kursen. " /> Frödins Master Class i Forshaga | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

6 år sedan Sverige Fiskejournalen
Sveriges mest kände laxfiskare, Mikael Frödin, ger laxfiskekurs i Forshaga i helgen.
Frödins Master Class i Forshaga

Laxfiske när det är som bäst utlovar Sportfiskarna som kommande helg arrangerar Mikael Frödins Master Class i Forshagaforsen. Det finns fortfarande lediga platser på kursen.

Helgen kommer att innehålla föredrag, flugbindning och personlig coachning av Mikael Frödin. Deltagarna kommer att få en grundlig genomgång av laxfisketeknik och strategi med fokus på att få mer lax.
Forshagaforsen har seglag upp som Sveriges troligen bästa laxfiskevatten om man räknar fångst per ansträngning. I forsen fångas det under sommaren i genomsnitt en lax eller öring vid vart tredje fisketillfälle.
Under kursen blir det två föredrag per dag och övrig tid går åt till fiske. Fiskar man inte med Frödin så fiskar man själv eller tillsammans med Sportfiskarnas och Forshagaforsens guider. Alla måltider ingår, liksom boende i fyrbäddstugor, intill de bästa fiskesträckorna.
Kursen pågår 21-23 augusti och det finns som sagt fortfarande lediga platser. Mer info och möjlighet att anmäla sig via Sportfiskarnas hemsida.

Relaterad nyhet från din region
4 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Fredrik Andersson, Götene SFK, med en präktig lax från Vänern. Frågan är vem som drar den största under årets Kinnekulleträffen? Foto: Privat
Laxfest på Vänern – här kan du se fiskarna!

Kinnekulleträffen är årets största händelse för många trollingfiskare i Sverige. Under lördagen och söndagen kommer båtarna att sprida ut sig på ett glödhett Vänern – som har levererat väldigt mycket lax de senaste veckorna.

Det har rapporterats in många laxar över 10 kilo den senaste tiden, både vilda och sådana som har satts ut som smolt. Det tyngsta exemplet är Marcus ”Wibbe” Weibergs exemplar på hela 13 kilo, som du kan läsa om här.

Frågan är förstås om någon fångar en ännu större fisk under den klassiska tävlingen Kinnekulleträffen, som detta år avgörs som en onlinetävling? På söndag eftermiddag har vi svaret.
Fredrik Andersson i arrangörsklubben Götene SFK hälsar att alla kan följa dramatiken på denna sida, där det kommer att visas bilder på alla inrapporterade fiskar!

Du kanske även gillar detta