Laxfiske när det är som bäst utlovar Sportfiskarna som kommande helg arrangerar Mikael Frödins Master Class i Forshagaforsen. Det finns fortfarande lediga platser på kursen. " /> Frödins Master Class i Forshaga | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

5 år sedan Sverige Fiskejournalen
Sveriges mest kände laxfiskare, Mikael Frödin, ger laxfiskekurs i Forshaga i helgen.
Frödins Master Class i Forshaga

Laxfiske när det är som bäst utlovar Sportfiskarna som kommande helg arrangerar Mikael Frödins Master Class i Forshagaforsen. Det finns fortfarande lediga platser på kursen.

Helgen kommer att innehålla föredrag, flugbindning och personlig coachning av Mikael Frödin. Deltagarna kommer att få en grundlig genomgång av laxfisketeknik och strategi med fokus på att få mer lax.
Forshagaforsen har seglag upp som Sveriges troligen bästa laxfiskevatten om man räknar fångst per ansträngning. I forsen fångas det under sommaren i genomsnitt en lax eller öring vid vart tredje fisketillfälle.
Under kursen blir det två föredrag per dag och övrig tid går åt till fiske. Fiskar man inte med Frödin så fiskar man själv eller tillsammans med Sportfiskarnas och Forshagaforsens guider. Alla måltider ingår, liksom boende i fyrbäddstugor, intill de bästa fiskesträckorna.
Kursen pågår 21-23 augusti och det finns som sagt fortfarande lediga platser. Mer info och möjlighet att anmäla sig via Sportfiskarnas hemsida.

Relaterad nyhet från din region
15 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Snart kanske denna art återfinns i svenska vatten. Foto: Karolina Wikander/SLU
Sensationella svenska fyndet – långt från stallet

SLU:s personal på fartyget R/V Svea fick ett oväntat men uppskattat besök i sina nät när de genomförde en expedition på Nordsjön. Det handlar om en sjöhäst – som rörde sig långt ifrån sitt hemmastall.

SLU berättar i ett pressmeddelande att de aldrig har fångat någon sjöhäst tidigare. Den aktuella arten, kortnosad sjöhäst, lever vanligtvis i varmare vatten, och detta fynd gjordes i området där Nordsjön möter Skagerak, på danskt vatten.

Snart i svenska vatten?
Enligt SLU hittades den första sjöhästen i danskt vatten på 50 år 2017, men sedan dess har det rapporteras enstaka fynd av sjöhästar då och då. Senast i veckan hittades ett levande exemplar av arten allmän sjöhäst (hippocampus guttulatus) på en strand i Vejers på danska västkusten.

– Det verkar som om sjöhästar blir vanligare här och det lär inte dröja länge innan någon dyker upp också i svenska vatten, säger Peter Rask Møller, docent vid Statens Naturhistoriske Museum vid universitetet i Köpenhamn.

Söhästen som fångades på Svea levde tack och lov, och släpptes tillbaka efter fotografering. Bilderna skickades till en brittisk expert för artbestämning, vilka bekräftat att det rör sig om en honfisk av arten kortnosad sjöhäst (hippocampus hippocampus).

Här kan du läsa mer om fyndet.

Du kanske även gillar detta