Just nu:
Annons

Nyheter

8 år sedan Sverige Morgan Fihn
Full fart i 100-klubben

Vintern klamrar sig fast och vägrar att släppa fram våren. Detta verkar ge gäddfiskare tid att finslipa sin ismeteteknik. Det fullkomligt rasar in anmälningar med isfiskade 100-klubbare.
Soliga dagar ska tillbringas på en is, med ett antal ismeten riggade. Detta verkar många sportfiskare ta fasta på. Anmälningarna till 100-klubben haglar in i en takt som får databasen att bågna. Man kan ana ett stort fiskesug därute. Men glöm inte – såhär i slutet av isfiskesäsongen kan isarna vara förrädiska. Var försiktig!
Läs mer om 100-klubben.

Christian Johansson från Jönköping slog nytt personligt rekord med en gädda på 111 centimeter och 9,78 kilo. Den fångades i Landsjön på ismete med mört som bete.

Relaterad nyhet från din region
10 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Sportfisket och det övriga friluftslivet blomstrar.
Ökat anslag till Sportfiskarna – så många miljoner får de

Sportfiskarna har anledning att fira i dag. När fördelningen av statens medel till friluftsorganisationerna presenteras så får nämligen Sportfiskarna ett ökat anslag.

Det totala statsanslaget till friluftsorganisationerna är 47,8 miljoner kronor, och dessa fördelas mellan 23 aktörer.
– Det känns särskilt viktigt i år att fördela de statliga medlen så att många ges möjlighet att kunna aktivera sig och utöva friluftsliv. Många bra projekt kommer under året bidra till mer välmående hos befolkningen, säger Ulf Silvander generalsekreterare för Svenskt Friluftsliv i ett pressmeddelande.

Sportfiskarna får ett organisationsbidrag på 5 370 000 kronor, vilket är en liten ökning från 2020 då summan var 5 250 000 kronor. De får även ett verksamhetsstöd på 4 700 000, vilket är samma som föregående år.
Det bör även noteras att 2021 utnämnts till Friluftslivets år.
Hela listan på anslagen hittar ni här!

Du kanske även gillar detta