Just nu:
Annons

Nyheter

8 år sedan Sverige Morgan Fihn
Full fart i 100-klubben

Vintern klamrar sig fast och vägrar att släppa fram våren. Detta verkar ge gäddfiskare tid att finslipa sin ismeteteknik. Det fullkomligt rasar in anmälningar med isfiskade 100-klubbare.
Soliga dagar ska tillbringas på en is, med ett antal ismeten riggade. Detta verkar många sportfiskare ta fasta på. Anmälningarna till 100-klubben haglar in i en takt som får databasen att bågna. Man kan ana ett stort fiskesug därute. Men glöm inte – såhär i slutet av isfiskesäsongen kan isarna vara förrädiska. Var försiktig!
Läs mer om 100-klubben.

Christian Johansson från Jönköping slog nytt personligt rekord med en gädda på 111 centimeter och 9,78 kilo. Den fångades i Landsjön på ismete med mört som bete.

Relaterad nyhet från din region
13 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Hanna Nordstrand med en bjässe från Grycksbo. Foto: Privat
Tusentals vill fiska i Grycksbo – stugor efterlyses

Sportfisket upplever en sällan skådad boom. Ett av områdena som invaderas av gäster från när och fjärran är Grycksbo utanför Falun. Det fattas i själva verket boenden för att kunna ta emot alla gäster.

Det är Grycksbo fiskeklubbs ordförande Hanna Nordström som uppmanar stugägare att höra av sig till dem. Grycksbo fiskeklubbs egen stuga vid Svarttjärn är exempelvis uppbokad varje helg hela säsongen ut.
– Vi vill ju såklart hjälpa dem att kunna vara här och fiska, säger ordförande Hanna Nordstrand till Dalarnas Tidningar.

Hon berättar också att Stensjön och dess närliggande sjöar besöktes av över 15 000 fiskare förra sommaren.
– Det är jätteroligt. Folks sug efter stora fiskar är stort och här i Stensjön finns till exempel grova fiskar som regnbågen och rödingen utplanterade, förklarar Hanna.
För Fiskejournalen berättar också Hanna att klubben satsar på att göra fisket ännu mer tillgängligt.
– Vi bygger ut handikappanpassade platser i våra vatten, tre av dem är redan klara, hälsar hon.

Här på klubbens hemsida hittar ni mer information!

 

Du kanske även gillar detta