Det ser bra ut inför stundade SM i trolling 30-31 maj. Det rasar in rapporter med stora fiskar med många över 15 kilo. " /> Full fart på trollingsäsongen i Stockholm | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

6 år sedan Sverige Maria Ålander
Kanonfisk på över femton, tagen av Team Silverback utanför Landsort.
Full fart på trollingsäsongen i Stockholm

Det ser bra ut inför stundade SM i trolling 30-31 maj. Det rasar in rapporter med stora fiskar med många över 15 kilo.
Sista helgen i maj äger Laxcup Nynäshamn rum. Tävlingen arrangeras av bland annat av Sportfiskarna, Huntyard Berras och CwC.
Bara senaste veckan har det drällt in rapporter om bra fiske. Topplaxen hittills är på 19,5 kilo och togs utanför Landsort. Sedan följer en lax på 17,3 kilo som togs av Team Tordmule, vid Singö samt en bunt fina fiskar på runt femton.
Ni som är sugna på att delta i Laxcup Nynäshamn, anmäl er här.

 

Relaterad nyhet från din region
12 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Jodå – flera sportfiskare har hjälpt till att städa upp längs Malmö kanal. Frågan om ett fiskeförbud kommer ändå att tas upp av Malmö stad. Foto: Privat
Malmö kanal: Så många röstade emot fiskeförbud

Ska fisket i Malmö kanal förbjudas? Nej, tycker över 450 människor som röstat emot förslaget. Men frågan kommer ändå att tas upp av Malmö kommun, trots att betydligt färre vill se ett förbud.

Fiskejournalen har tidigare skrivit om konflikterna kring fisket i Malmö kanal, där det vittnats om nedskräpning och allmän misskötsel. Det gick så långt att det skickades in ett medborgarförslag till kommunen, om att fisket skulle förbjudas i kanalen. Nu står det klart att förslaget kommer att tas upp i tekniska nämnden i Malmö stad, eftersom över 100 personer röstat ja till förslaget. De över 450 rösterna som tyckte annorlunda lyckades alltså inte stoppa förslaget från att gå vidare i processen. Beslut väntas under juni månad.

Det ska dock tilläggas att det tagits initiativ bland sportfiskare för att städa upp vid kanalen, vilket vi skrivit om i tidigare artiklar.
Här kan du se ett inslag i SVT om konflikten vid Malmö kanal.

Du kanske även gillar detta