[/caption] " /> Full fart på Zanzibar | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

8 år sedan Sverige Morgan Fihn
Full fart på Zanzibar

Håkan Otterberg får hjälp av guiden Collin med att hålla upp hans 32 kilo tunga wahoo. (Foto: Morgan Fihn)

Drömresegänget möttes i dag av ett levande hav utanför Zanzibar. Jättesköldpaddor patrullerade längs revet utanför ön, fiskstim formade som gigantiska bollar blev attackerade av tonfisk och delfiner lekte alldeles jämte båten.
I dag visade sig havet utanför Zanzibar på sin bästa sida. Drömresevinnaren Reinhard Zeggewiss fångade giant trevally, barracuda och wahoo utav bara farten. Han fick även en red snapper, en otroligt vacker fisk som trollband alla på båten.
Fiskejournalens annonschef Håkan Otterberg ville inte vara sämre, han fångade en wahoo på 32 kilo.
I dag bär det iväg på en tvådagars tur till Pemba island. Där väntar marlin, rainbow runner, giant trevally och allt som en sportfiskare drömmer om – en drömresa helt enkelt.
Morgan Fihn

 

Relaterad nyhet från din region
36 minuter sedan Sverige Anders Lundin
Så här såg det ut efter att Fortum stängt av vattnet i Väljeån. Foto: Privat
Fortum polisanmäls efter nolltappning i öringvatten

I somras fick människor vid Väljeån i Hälsingland rusa ut för att rädda sprattlande fisk, efter att vattnet plötsligt försvunnit på en sträcka av 2 kilometer. Nu har Länsstyrelsen i Gävleborg polisanmält Fortum för misstanke om brott mot miljöbalken.

Det var i juni 2020 som händelsen i Väljeån utspelade sig, där den lokala fiskevårdsföreningen befarar att flera årskullar av både harr och öring slogs ut. Det har gjorts stora insatser för fiskevården i det aktuella vattnet, och enligt vattendomen från 1950 ska minst en kubikmeter vatten per sekund alltid ska släppas.

Fortum erkände att en dammlucka stängts av misstag, men Länsstyrelsen i Gävleborg väljer ändå att polisanmäla bolaget för brott mot miljöbalken. Torrläggningen ska enligt länsstyrelsens bedömning medfört en påtaglig risk för skador på fisk och andra vattenlevande organismer.

– Bryter man mot en vattendom måste vi anmäla det så får miljöåklagaren göra en utredning på det här, säger Gustav Hartzell, handläggare på länsstyrelsens enhet för vattenverksamhet och fiske, till Hela Hälsingland.

Du kanske även gillar detta