[/caption] " /> Full fart på Zanzibar | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

8 år sedan Sverige Morgan Fihn
Full fart på Zanzibar

Håkan Otterberg får hjälp av guiden Collin med att hålla upp hans 32 kilo tunga wahoo. (Foto: Morgan Fihn)

Drömresegänget möttes i dag av ett levande hav utanför Zanzibar. Jättesköldpaddor patrullerade längs revet utanför ön, fiskstim formade som gigantiska bollar blev attackerade av tonfisk och delfiner lekte alldeles jämte båten.
I dag visade sig havet utanför Zanzibar på sin bästa sida. Drömresevinnaren Reinhard Zeggewiss fångade giant trevally, barracuda och wahoo utav bara farten. Han fick även en red snapper, en otroligt vacker fisk som trollband alla på båten.
Fiskejournalens annonschef Håkan Otterberg ville inte vara sämre, han fångade en wahoo på 32 kilo.
I dag bär det iväg på en tvådagars tur till Pemba island. Där väntar marlin, rainbow runner, giant trevally och allt som en sportfiskare drömmer om – en drömresa helt enkelt.
Morgan Fihn

 

Relaterad nyhet från din region
12 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Jodå – flera sportfiskare har hjälpt till att städa upp längs Malmö kanal. Frågan om ett fiskeförbud kommer ändå att tas upp av Malmö stad. Foto: Privat
Malmö kanal: Så många röstade emot fiskeförbud

Ska fisket i Malmö kanal förbjudas? Nej, tycker över 450 människor som röstat emot förslaget. Men frågan kommer ändå att tas upp av Malmö kommun, trots att betydligt färre vill se ett förbud.

Fiskejournalen har tidigare skrivit om konflikterna kring fisket i Malmö kanal, där det vittnats om nedskräpning och allmän misskötsel. Det gick så långt att det skickades in ett medborgarförslag till kommunen, om att fisket skulle förbjudas i kanalen. Nu står det klart att förslaget kommer att tas upp i tekniska nämnden i Malmö stad, eftersom över 100 personer röstat ja till förslaget. De över 450 rösterna som tyckte annorlunda lyckades alltså inte stoppa förslaget från att gå vidare i processen. Beslut väntas under juni månad.

Det ska dock tilläggas att det tagits initiativ bland sportfiskare för att städa upp vid kanalen, vilket vi skrivit om i tidigare artiklar.
Här kan du se ett inslag i SVT om konflikten vid Malmö kanal.

Du kanske även gillar detta