På HydroNu kan du se aktuellt vattenflöde och historik för både fjälljokk som åar i söder. På HydroNu kan du se aktuellt vattenflöde och historik för både fjälljokk som åar i söder.[/caption] " /> Full koll på vattenstånd | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

7 år sedan Sverige Morgan Fihn
Full koll på vattenstånd
På HydroNu kan du se aktuellt vattenflöde och historik för både fjälljokk som åar i söder.

På HydroNu kan du se aktuellt vattenflöde och historik för både fjälljokk som åar i söder.

Är vattenflödet normalt just nu och kommer det att stiga eller sjunka kommande vecka? Det är frågor man kan få svar på i den nya webbtjänsten Hydrologiskt nuläge. En webbplats att besöka innan fiskeresan.
Tjänsten är utvecklad av SMHI för att stödja miljöövervakningen och vattenförvaltningen i Sverige men är fritt tillgänglig för alla, inklusive sportfiskare med informationstörst.
Hydrologiskt nuläge, eller HydroNu som den även kallas, presenterar aktuell flödesinformation med hög upplösning för hela landet. Aktuella flöden jämförs med historiska värden på varje plats för att avgöra hur vanligt förekommande flödena är. Vattendrag med ovanligt höga eller låga flöden markeras i en interaktiv karta.
Du hittar tjänsten här.

Relaterad nyhet från din region
16 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Hugg in på Vänern! Foto: Photoholgic
Nya kartan som visar vägen till napp på Vänern

Intresset för sportfiske ökar konstant, och inte minst nybörjare behöver lite hjälp att hitta vägen till huggen. Nu lanseras det en karta som visar vägen till napp på Vänern.

Det är projektet Hållbar fisketurism i Vänern som i samverkan med lokala fiskeföreningar och sportfiskare tagit fram en digital karta, som ska underlätta tillvaron för sportfiskare.
Med kartan vill de förbättra informationen och lyfta det strand- och stadsnära fisket runt Vänern.

– Det är i dag många, både lokalbor och besökare, som inte vet var man kan fiska och vilka regler som gäller, och med kartan hoppas jag att vi kan hjälpa fler att komma ut på fiske, säger Simon Jonsson, projektledare på Fiskeområde Vänern i ett pressmeddelande.

För varje plats på kartan framgår om det behövs fiskekort och var man i sådana fall köper det samt vilka arter den lyckosamme kan förvänta sig att dra upp.
Kartan omfattar än så länge fiskeplatser i följande kommuner: Karlstad, Hammarö, Kristinehamn, Mariestad och Vänersborg. Här hittar du den!

Du kanske även gillar detta