Just nu:
Annons

Nyheter

10 år sedan Sverige Fiskejournalen
Fullträff på ungdomsträff

John Norling fick en riktig fullträff under Svenska Gäddklubbens ungdomsträff i Mälaren. En biffig 100-klubbare satte tänderna i hans McTail.
John, som bor i Vallentuna, var med på Svenska Gäddklubbens ungdomsträff i slutet av maj. John fiskade med gäddspinnare och hade bara fått mindre gäddor, när han fick rådet att satsa på gummibete.
Ett råd som visade sig vara värt att följa. En McTail i färgen VC2010 åkte på och redan i andra kastet hade John följe av en bamsegädda. Två meter från båten gjorde John ett jerkknyck och då small det.
”Trots den korta linan så satt mothugget perfekt och efter en kort fajt så låg gäddan i håven”, skriver John i anmälan till 100-klubben.
Storgäddan mätte hela 112 centimeter och fick naturligtvis snabbt friheten åter efter mätning och fotosession.

100-klubbare nr 4000
Vi ska väl också passa på att berätta att det här är en jubileumsgädda. Det är nämligen gädda nummer 4000 som blivit registrerad sedan 100-klubbens start för elva år sedan.
Svenne Andersson

Den här gäddan ville ha gummi och när John Norling satsade på en McTail small det direkt.

Relaterad nyhet från din region
4 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Vill du kämpa om medaljerna i SM nästa år? Då är det dags att spana efter distriktsmästerskap redan nu. Foto: Anders Lundin
Här ska svenska mästarna i gäddfiske koras

Team Sportfiskeprylar.se är svenska mästare i gäddfiske – åtminstone ett tag till. Till hösten sätter de vandringspriset på spel under SM-finalen på Övre Åsunden, och nu står det även klart vilka som får arrangera SM-finalen 2022.

SM i gädda 2022 kommer att avgöras 1 oktober på sjön Mjörn söder om Alingsås, och det är Mölndals Sportfiskeförening som får äran att arrangera. Konceptet är en lagtävling, med 2–3 medlemmar i varje ekipage. Med andra ord så är det bara att börja spana efter lokala distriktsmästerskap framöver, om du vill försöka kvalificera dig till finalen.

SM-finalen 2021 kommer som sagt att avgöras på Övre Åsunden, med Ulricehamns Fritidsfiskare som arrangörer. Datumet är sedan tidigare fastställt till 2 oktober, och mer information hittar du på Sportfiskarnas hemsida.

Du kanske även gillar detta