Fynda fiskeprylar på Älvräddarnas välgörenhetsauktion

Generösa utställare har skänkt fina grejer. Sameo, Guideline och Sandhamn Marine är bara några. Fler objekt presenteras framöver.

Generösa utställare har skänkt fina grejer. Sameo, Guideline och Sandhamn Marine är bara några. Fler objekt presenteras framöver.

En av höjdpunkterna på Sportfiskemässan är den numera traditionella välgörenhetsauktionen för Älvräddarna. I vanlig ordning har utställarna skänkt fina objekt som ska auktioneras ut.
För dig som ska till Sportfiskemässan i Jönköping 20-22 mars och hoppas på auktionsfynd, så har du chansen att planera dina köp genom att redan nu läsa auktionskatalogen på alvraddarna.se
För dig som inte har möjlighet att åka till mässan, så kan du ändå vara med på auktionen och lägga bud via nätet eller på telefon.
Några exempel på objekt är en fin rulle från Guideline, en Quadra 46 RH Limited Edition tillverkad i endast 25 exemplar. Rullen är lätt olivfärgad och passar klockrent ihop med spöet Quadra 46 RH som så klart också auktioneras ut..
Sameo släpper en helt ny fiskeväst 2015 och de har skänkt ett av de allra första exemplaren till auktionen. Västen är en extrautrustad version med extra flughållare, peang, badge and reel, flytmedel och hållare, glasögon-/flugtorkningsduk m.m
Sandhamn Marine har bidragit en vistelse som innefattar boende för 4 personer från onsdag till söndag vid deras fina fiskecamp. Från campen finns flera olika fisken tillgängliga som gäddfiske eller laxtrolling.
Oavsett vad du ropar in på auktionen, så går pengarna till arbetet för fria vattenvägar, något som många av våra fiskarter är beroende av.

Maria Ålander

Annons
AKTUELLT

Snart dags för Västerhavsveckan

Fiska, åka båt, paddla kajak och samla in spännande djur från havet är bara några av de aktiviteter som erbjuds under årets Västerhavsvecka. I år firas 10-årsjubileum och fler orter är någonsin medverkar med roliga, spännande och havsnära aktiviteter.

Tonfiskar siktade i Öresund

Igår bjöds färjepassagerare och personal på en mäktig syn under den korta överfarten mellan Helsingborg och Ven. Ytan bröts av ett stim blåfenade tonfiskar som alla var i tungviktsklassen!

Squirmy: flugan som är både älskad och hatad

Den liknar mest en bit skräp och lär aldrig pryda någon tavla ihop med klassiska laxstreamers. Men fisk fångar den! Squirmy tar flugvärlden med storm och trots många skeptiska blickar har den nog kommit för att stanna.

Historiska drömhugg från djupet

Blåkveite, uer och lubb i all ära, men när Team Rolex summerar sin lyckade satsning i Eggakantens brådjup är det en rekordstor långstjärt och en svindlande havskatt som utmärker sig. Den sistnämnda tvingade ner vågen till 25,2 kilo – 8 kilo över gällande världsrekord!

Den moderna ekolodskolan

Alla sportfiskare drömmer om vad som finns under vattenytan. Med Garmins Chirp-teknik kan du se hur grunden verkligen ser ut och var vegetationen växer. Du kan även se fiskarna och bedöma deras storlek. Här berättar vi hur den nya moderna tekniken fungerar!

Gunnar Westrin får Smedmanpriset

Publicisten, flugfiskeprofilen och författaren Gunnar Westrin tilldelas Smedmanpriset 2018. Den ärofyllda utmärkelsen får han bland annat för sitt stora engagemang och personliga författarskap.

BILDSPEL: Sällsynta gäddor

Att även fiskar kan drabbas av pigmentförändringar vet vi sedan tidigare. Åkomman kan ge häpnadsväckande resultat – här har ni några intressanta exempel på hur gäddan kan se ut. För att man som gädda inte ska bli uppäten av artfränder och andra rovfiskar gäller det att på bästa sätt kunna gömma sig i den naturliga

Skellefteå Kraft tappar kund

Vackra ord om hållbarhet räckte inte – när en bostadsrättsförening i Västerhaninge fick se hur laxar dör vid Hednäs kraftverk beslöt de att säga upp sitt elavtal. – Jag känner mig lurad. Vi vill inte göra affärer med Skellefteå Kraft, säger föreningens vice ordförande Annika Markén till Piteå-Tidningen.

Bombardatips till sommaröringen

Har du testat att fiska havsöring med bombarda? Om inte så kanske det är dags nu. Teknikens effektivitet går knappast att ifrågasätta och här kommer några heta tips från ”Bombardakungen” Magnus Pålsson.

Annonser

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...