Generösa utställare har skänkt fina grejer. Sameo, Guideline och Sandhamn Marine är bara några. Fler objekt presenteras framöver. Generösa utställare har skänkt fina grejer. Sameo, Guideline och Sandhamn Marine är bara några. Fler objekt presenteras framöver.[/caption] " /> Fynda fiskeprylar på Älvräddarnas välgörenhetsauktion | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

6 år sedan Sverige Maria Ålander
Fynda fiskeprylar på Älvräddarnas välgörenhetsauktion
Generösa utställare har skänkt fina grejer. Sameo, Guideline och Sandhamn Marine är bara några. Fler objekt presenteras framöver.

Generösa utställare har skänkt fina grejer. Sameo, Guideline och Sandhamn Marine är bara några. Fler objekt presenteras framöver.

En av höjdpunkterna på Sportfiskemässan är den numera traditionella välgörenhetsauktionen för Älvräddarna. I vanlig ordning har utställarna skänkt fina objekt som ska auktioneras ut.
För dig som ska till Sportfiskemässan i Jönköping 20-22 mars och hoppas på auktionsfynd, så har du chansen att planera dina köp genom att redan nu läsa auktionskatalogen på alvraddarna.se
För dig som inte har möjlighet att åka till mässan, så kan du ändå vara med på auktionen och lägga bud via nätet eller på telefon.
Några exempel på objekt är en fin rulle från Guideline, en Quadra 46 RH Limited Edition tillverkad i endast 25 exemplar. Rullen är lätt olivfärgad och passar klockrent ihop med spöet Quadra 46 RH som så klart också auktioneras ut..

Sameo släpper en helt ny fiskeväst 2015 och de har skänkt ett av de allra första exemplaren till auktionen. Västen är en extrautrustad version med extra flughållare, peang, badge and reel, flytmedel och hållare, glasögon-/flugtorkningsduk m.m
Sandhamn Marine har bidragit en vistelse som innefattar boende för 4 personer från onsdag till söndag vid deras fina fiskecamp. Från campen finns flera olika fisken tillgängliga som gäddfiske eller laxtrolling.
Oavsett vad du ropar in på auktionen, så går pengarna till arbetet för fria vattenvägar, något som många av våra fiskarter är beroende av.

Maria Ålander

Relaterad nyhet från din region
13 timmar sedan Sverige Anders Lundin
De som efterlyst strängare regler för yrkesfiske i Östersjön vädrar nu morgonluft. Foto: Krisztian Tabori
Partier överens – hopp om kursändring för yrkesfiske

Tunga förslag inger nu hopp om kursändring för yrkesfisket. Redan för en månad sedan beslutade regeringen om 2021 års regleringsbrev för Havs- och vattenmyndigheten som innehöll flera uppdrag för att förbättra havsmiljön och reglera yrkesfisket. Nu kommer även Miljömålsberedningen med förslag i samma riktning.

Den 22 december beslutade regeringen att ge Havs- och vattenmyndigheten flera uppdrag genom sitt så kallade regleringsbrev.
Det innehöll bland annat kapitel om att skydda kustlekande sillbestånd i norra Egentliga Östersjön, och att myndigheten fick uppdraget att utreda hur fiskeregleringarna kan utvecklas. De ska också göra det enklare att kontrollera att fartygen rapporterar bifångster, exempelvis av tumlare. Myndigheten ska även redovisa hur förvaltningen av ål genomförs så att skyddet av beståndet prioriteras. Hela regleringsbrevet kan du läsa här.

Nu har även Miljömålsberedningen lämnat sitt betänkande som pekar i samma riktning. I dokumentet som lämnats över till regeringen finns det bland annat förslag om en havsmiljölag, 30 procent skyddade marina områden och utredning av det pelagiska fisket och trålgränsen.

Alla partier överens
Fiskejournalen har pratat med Vänsterpartiets representant i Miljömålsberedningen, Elin Segerlind, och hon är hoppfull om att flera förslag ska bli skarpa beslut.

– Jag är nöjd med att vi kom så här långt. Det är egentligen fantastiskt att 8 partier som har grundläggande olika syn på naturen och människans förhållande till den kom överens om det ett så pass omfattande underlag med så många förslag, säger hon.

Hon välkomnar i synnerhet förslaget om en havsmiljölag.
– Regeringen kommer utifrån den behöva lägga fram förslag för förbättringar och åtgärder varje år till riksdagen i en proposition. Personligen tycker jag också att det är bra med ett förslag om att HaV ska bedöma påverkan från det storskaliga pelagiska fisket, som trålning utomskärs, av bland annat sill och strömming. Det är också bra att de ska ta fram ett underlag för beslut om eventuella bevarandeåtgärder som exempelvis utflyttning av trålgränsen, säger Elin Segerlind.

Här kan du läsa mer om alla förslag i Miljömålsberedningens betänkande.

Du kanske även gillar detta