Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige Morgan Fihn
Fynda prylar på Auktion!

Andreas Andersson och Thomas Johansson tar emot dina skriftliga bud under dagen. Klockan 15.00 börjar själva auktionen på Sportfiskemässans scen.

Välgörenhetsauktionen till förmån för Älvräddarna har hittills dragit in fiskeprylar till ett värde av 200 000 kronor. Klockan 15.00 i eftermiddag, på Sportfiskemässan i Kista, börjar utropen. Redan nu kan man dock lämna in sina bud.
Fiskeupplevelser, resor, spön, rullar, laxflugor – ja i stort sett allt du kan önska dig – finns att fynda på denna auktion. Redan nu kan den som är intresserad gå till LRF:s monter på Sportfiskemässan och lägga skriftliga bud.
Mycket generösa fiskepaket har skänkts till auktionen. Bland annat finns en lyxhelg på Ice Hotel till ett värde av 24 000, en ABU-helg i Mörrum som också inkluderar utrustning för över 10 000 kronor, Looprullar, Sameospön, exklusiva laxflugor, böcker och håvar.
Det fantastiska är att vad du än köper, till vilket pris det än blir, så går pengarna oavkortat till Älvräddarna.
Läs tidigare notiser från Sportfiskemässan.
Maria Ålander


Relaterad nyhet från din region
6 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Så här såg det ut efter att Fortum stängt av vattnet i Väljeån. Foto: Privat
Fortum polisanmäls efter nolltappning i öringvatten

I somras fick människor vid Väljeån i Hälsingland rusa ut för att rädda sprattlande fisk, efter att vattnet plötsligt försvunnit på en sträcka av 2 kilometer. Nu har Länsstyrelsen i Gävleborg polisanmält Fortum för misstanke om brott mot miljöbalken.

Det var i juni 2020 som händelsen i Väljeån utspelade sig, där den lokala fiskevårdsföreningen befarar att flera årskullar av både harr och öring slogs ut. Det har gjorts stora insatser för fiskevården i det aktuella vattnet, och enligt vattendomen från 1950 ska minst en kubikmeter vatten per sekund alltid ska släppas.

Fortum erkände att en dammlucka stängts av misstag, men Länsstyrelsen i Gävleborg väljer ändå att polisanmäla bolaget för brott mot miljöbalken. Torrläggningen ska enligt länsstyrelsens bedömning medfört en påtaglig risk för skador på fisk och andra vattenlevande organismer.

– Bryter man mot en vattendom måste vi anmäla det så får miljöåklagaren göra en utredning på det här, säger Gustav Hartzell, handläggare på länsstyrelsens enhet för vattenverksamhet och fiske, till Hela Hälsingland.

Du kanske även gillar detta