Smällfeta blänkare på våren, blanklaxar under försommaren, skygga öringar under mörka augustinätter och det magnifika höstfisket efter lax och öring i september. " /> Fyra säsonger i Mörrum | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

5 år sedan Sverige Maria Ålander
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Fyra säsonger i Mörrum

Smällfeta blänkare på våren, blanklaxar under försommaren, skygga öringar under mörka augustinätter och det magnifika höstfisket efter lax och öring i september.
Ulf Sill är en av de mest rutinerade guiderna i Mörrum. Han är en passionerad flugbindare och laxfiskare och han känner åns laxar och öringar bättre än kanske någon. På Fiskekryssningen kommer han att inspirera både till fiske och till biotopvård under åns alla säsonger

Han kommer dessutom att avslöja de nya sträckor i Mörrum

Ulf kommer dessutom att avslöja de nya sträckor i Mörrum som fortfarande är helt okända för de flesta. Ulfs föreläsning följs av en föreläsning om Havsöring på västkusten med Jonas Nordigårds. Så ni som är inne på silvriga fiskar, får ert lystmäte. Mörrums Kronolaxfiske finns dessutom representerade på destinationsmässan i båtens konferensavdelning.
Ulf Sill kommer att föreläsa klockan 14.00 på lördagen och anmälan sker via Fiskekryssningen.se. Fiskekryssningen äger rum 6-7 november och utgår från Värtahamnen i Stockholm. Har du inte bokat själva kryssningen, är det hög tid att göra det nu. Ring Tallink-Silja på 08-666 33 33.

Relaterad nyhet från din region
8 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Länsstyrelser och kommuner kan få ett ökat ansvar för vattenförvaltning. Foto: Anders Lundin
Bättre vatten från fjäll till kust med "Blå plan"

Länsstyrelser och kommuner kan få ett större ansvar för landets vattenplanering, från fjäll till kust. Syftet är att genom bättre förvaltning höja kvalitén på våra vatten, och satsningen går under namnet ”Blå plan”.

Konceptet med en ”Blå plan” är att länsstyrelser och kommuner ska ta ett helhetsgrepp på hela avrinningsområdet, även de delar som passerar länets eller kommunens gränser. Bakom förslaget ligger Vattenmyndigheterna, som poängterar att det som pågår uppströms påverkar tillståndet i vattnet nedströms.
– Åtgärdsförslaget innebär att kommuner och länsstyrelser ska göra en förvaltningsövergripande vattenplanering med en helhetssyn utifrån hur hela avrinningsområdet mår, säger Johanna Söderasp, vattenvårdsdirektör i ett pressmeddelande.

Det framgår inte direkt hur sportfiske och annan rekreation ska vägas in i planeringen, men planen är att enklare kunna sätta in rätt åtgärd på rätt plats, vilket i förlängningen sparar pengar.
Fokus ska vara på vattenförekomster där vattnet kräver åtgärder för att få en god kvalitet. I sin planering ska även myndigheterna titta på hur vattnet påverkas av ett förändrat klimat.
Här kan du läsa mer om den ”Blå planen”.

Du kanske även gillar detta