Smällfeta blänkare på våren, blanklaxar under försommaren, skygga öringar under mörka augustinätter och det magnifika höstfisket efter lax och öring i september. " /> Fyra säsonger i Mörrum | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

6 år sedan Sverige Maria Ålander
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Fyra säsonger i Mörrum

Smällfeta blänkare på våren, blanklaxar under försommaren, skygga öringar under mörka augustinätter och det magnifika höstfisket efter lax och öring i september.
Ulf Sill är en av de mest rutinerade guiderna i Mörrum. Han är en passionerad flugbindare och laxfiskare och han känner åns laxar och öringar bättre än kanske någon. På Fiskekryssningen kommer han att inspirera både till fiske och till biotopvård under åns alla säsonger

Han kommer dessutom att avslöja de nya sträckor i Mörrum

Ulf kommer dessutom att avslöja de nya sträckor i Mörrum som fortfarande är helt okända för de flesta. Ulfs föreläsning följs av en föreläsning om Havsöring på västkusten med Jonas Nordigårds. Så ni som är inne på silvriga fiskar, får ert lystmäte. Mörrums Kronolaxfiske finns dessutom representerade på destinationsmässan i båtens konferensavdelning.
Ulf Sill kommer att föreläsa klockan 14.00 på lördagen och anmälan sker via Fiskekryssningen.se. Fiskekryssningen äger rum 6-7 november och utgår från Värtahamnen i Stockholm. Har du inte bokat själva kryssningen, är det hög tid att göra det nu. Ring Tallink-Silja på 08-666 33 33.

Relaterad nyhet från din region
1 timme sedan Sverige Anders Lundin
Drönarfiske kan vara helt okej vid vissa vatten, anser några läsare. Foto: Aaron Burden
Drönarfiske: Så tycker läsarna om omstridda metoden

Både ris och ros. Ämnet drönarfiske har skapat ett stort engagemang hos våra läsare, och metoden får dels kritik och beskrivs som onödig, samtidigt som den kanske är helt ok vid vissa förhållanden.

Fiskejournalen lyfte frågan om drönarfiske för en tid sedan, med anledning av att den fått skarp kritik i bland annat Sydafrika, där flera aktörer tycker att det hela har skenat iväg bortom kontroll.

Både sportfiskare och andra tycker att myndigheterna måste skapa ett regelverk kring företeelsen.
Men det är skillnad på vatten och vatten, poängterar våra läsare.

Här nedan kan du läsa vad några av dem anser om drönarfiske. Här hittar du artikeln som vi skrev i ämnet. Gå gärna in på vår Facebook och kommentera.

Fiske Gustav Nörd

”Med tanke på att en hyfsad drönare kostar 10–20 tusen och inte sällan hamnar i vattnet så känns inte eventuellt ökat fisketryck i svenska vatten på grund av drönare som något problem. I förhållande med alla andra miljöproblem verkar detta vara ett ”icke-problem. För de som gillar teknik är det kul”.

 

Roger Lundkvist
”Jag tror ju inte det kommer krylla av drönarfiskare. Men vem vet. Däremot skulle jag bli sjukt irriterad om man står på ett ställe och fiskar och så kommer en drönare och fiskar precis framför, styrd av någon ett par hundra meter därifrån.”

David Sadri
”Det funkar dåligt är min spontana tanke. Ett bättre förslag är att skapa automatiserade drönare och AI för att bevaka vatten, rengöra vatten, neka säl och skarvtillgång till ett vatten och så vidare”.

Fredrik Segerman
”Har varit ner ett par vändor i Sydafrika och guiderna jag anlitat har alla haft drönare. Jag kan förstå att det gör skillnad på hur man kommer åt bestånden nere längs False Bay och egentligen hela den första sträckan av Indiska Oceanen öster om Godahoppsudden och upp mot Mocambiques kust. Här gör ett kast på 100 meter kontra en drönarledd betesplacering 300–400 meter ut all skillnad i världen, då man lyckas ta sig förbi revkanten där vågorna bryter”.

Christopher Saarinen
”Vi behöver inte mer skräp och oljud i naturen”.

Michael Nyström
”Är inget riktigt fiske men det finns många sätt att göra det på som är tvivelaktigt så, varför inte”.

Du kanske även gillar detta