Fyra år i rad – 2015, 2016, 2017 och slutligen 2018 har Hampus Pacholik samlat ihop flest antal centimeter gädda i Fiskejournalens Meterligan. Meterligan har du kunnat delta automatiskt i när du fått en anmäld gädda över 100 centimeter godkänd i Hundraklubben. " /> Fyrfaldig seger för Pacholik | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

2 år sedan Sverige Mathias Arnham
Fyrfaldig vinnare blir Hampus Pacholik - stort grattis igen!
Fyrfaldig seger för Pacholik

Fyra år i rad – 2015, 2016, 2017 och slutligen 2018 har Hampus Pacholik samlat ihop flest antal centimeter gädda i Fiskejournalens Meterligan. Meterligan har du kunnat delta automatiskt i när du fått en anmäld gädda över 100 centimeter godkänd i Hundraklubben.
Du som deltagit i Meterligen, eller följt den, känner antagligen väl till Hampus Pacholik vid det här tillfället. Ofta fiskar han gädda via trolling, men även med spinngrejor och från isen, när ismetet är tillgängligt. Under 2018 fick han ihop totalt 2 747 centimeter gädda och la därmed beslag på förstaplatsen denna fjärde gång i rad. Tvåa blev Daniel Englund och trea Morgan Bohman.

Hampus belönas med fiskegrejor från CWC och får ett stort grattis från Fiskejournalen.

Från och med årsskiftet tar Hundraklubben och Meterligan paus på obestämd tid. Vi tackar alla gäddfiskare för engagemang och inskickade bidrag genom åren – Skitfiske på er!

Nicka Hellenberg

Relaterad nyhet från din region
1 timme sedan Sverige Anders Lundin
Finns det något hopp för Östersjötorsken? Ja, det hoppas aktörerna kring den nya forskningsstationen på Gotland. Foto: Laurence
Här är den nya vaggan för krisande Östersjötorsken

Många torskvänner riktar nu blickarna mot Gotland, där det pågår ett projekt som kan bli Östersjötorskens räddning. Sportfiskarna har nämligen fått de första torskarna levererade till sin forskningsstation Ar.

Det är SLU:s forskningsskepp Svea som kommit med en last, som kan visa sig vara sällsynt värdefull för Östersjöns ekosystem. Det handlar om 150 torskar, som till det yttre verkar vara i god kondition. De kommer nu att vara en levande del av demonstrationsprojektet ”ReCod-utsättning av småtorsk i Östersjön”.
Värd för projektet är Uppsala universitet, i samarbete med stiftelsen BalticWaters2030 och Sportfiskarna.

Förhoppningen är att de aktuella torskarna ska bli föräldrar till många yngel, som kommer att få simma ut i havet när de är redo. Sportfiskarnas projektledare Lars Vallin fick påhälsning av TV4 när torskarna släpptes ut i bassängerna.

– Tricket i det här projektet är att försöka knuffa torskens utveckling förbi äggstadiet som är en flaskhals. I forskningsstationen kommer äggen att utvecklas till yngel i de svarta behållarna i ett kylrum, berättar han i intervjun.

Här kan du se hela inslaget!

Du kanske även gillar detta