Vad är det egentligen man ser på ekolodet?
Vad är det egentligen man ser på ekolodet? [/caption]Många fiskare har köpt sig ett ekolod, men inser snart att det är lite krångligare än väntat att använda dem. Följ Fiskejournalens ekolodsskola! " /> Gå i ekolods-skola | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

6 år sedan Sverige Maria Ålander
Gå i ekolods-skola

Vad är det egentligen man ser på ekolodet?


Vad är det egentligen man ser på ekolodet?

Många fiskare har köpt sig ett ekolod, men inser snart att det är lite krångligare än väntat att använda dem. Följ Fiskejournalens ekolodsskola!
Vissa saker får man slita lite med innan belöningen kommer. Att läsa ekolod är en sådan sak. Men när det väl lossnar, ja då kommer det upp både mer fisk och större fisk – och fisket får en ny dimension.
De flesta kör omkring med autoläget påkopplat och hoppas att ”bananerna” vi ser på skärmen är fisk. Genom att ställa in bilden och att få kunskap om hur du tyder alla märkliga signaler, kommer ditt båtliv att bli mycket roligare. Ekolodsexpertern Björn ”Carlo” Karlsson startar Ekolodsskolan i nummer 3 av Fiskejournalen. Tidningen finns i butik nu, så missa inte första delen.

Maria Ålander

Relaterad nyhet från din region
7 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Plötsligt dyker det upp en utter istället för en gädda i hålet. Foto: Privat
Chocken i hålet – plötsligt dyker en utter upp

Han hoppades på storgäddan – men fick i stället drilla en livs levande utter. Anton Molin kommer aldrig att glömma det som utspelade sig under den senaste fisketuren.

Händelsen utspelade sig på ett fiskevatten i Gävle kommun, dit uppenbarligen både fyrfota och tvåbenta fiskare sökt sig. Anton och hans sällskap fick några gäddor på ismete, innan händelsen med uttern utspelade sig.
I tron om att det var en större gädda som slukat mörten så började Anton drilla den mot hålet, där han dock fick en rejäl överraskning.
– Fisket var ju riktat på gädda, så man blev ganska paff, berättar Anton för Fiskejournalen.

Väl uppe i hålet så visade uttern tänderna, och mycket mer hann inte hända innan den lossnade och försvann ned mot djupet igen. Nu håller Anton tummarna för att den ändå klarade sig oskadd och att en eventuell krok rostar bort och lossnar av sig själv.
– Den såg väldigt pigg ut, vittnar Anton om som dessutom fångade ögonblicket på film.

Vi på Fiskejournalen gör som Anton – vi håller tummarna för att den fridlysta uttern klarade sig utan skador.
Här nedan hittar du filmklippet:

Foto: Anton Molin

Du kanske även gillar detta