Just nu:
Annons

Nyheter

11 år sedan Sverige Fiskejournalen
Gädda från Gäddträsket

Den här gäddan bor i Gäddträsket i Västerbotten. Hon var bara tillfälligt uppe och luftade sig för att ge Lennart Pettersson en registrering i 100-klubben.
Lennart, som är en av Norrlands verkliga trollingveteraner och medlem i Char Trolling Team, var en vända upp till Gäddträsket i slutet av september. Han berättar att fiskedagen började mycket trögt.
”Det dröjde fem timmar innan första gäddan högg och sedan dröjde det ytterligare två timmar innan nästa hugg. Men det var en madam på 9,5 kilo och 114 centimeter. Nytt båtrekord och nytt pb”, skriver Lennart i anmälan till 100-klubben.
Efter storgäddan blev det verkligt fart på fisket och ytterligare 7-8 gäddor i mindre storlek tog sig an betena.
Svenne Andersson

Lennart Pettersson från Skelleftehamn med en riktigt snytt 100-klubbare.

Relaterad nyhet från din region
18 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Jodå – flera sportfiskare har hjälpt till att städa upp längs Malmö kanal. Frågan om ett fiskeförbud kommer ändå att tas upp av Malmö stad. Foto: Privat
Malmö kanal: Så många röstade emot fiskeförbud

Ska fisket i Malmö kanal förbjudas? Nej, tycker över 450 människor som röstat emot förslaget. Men frågan kommer ändå att tas upp av Malmö kommun, trots att betydligt färre vill se ett förbud.

Fiskejournalen har tidigare skrivit om konflikterna kring fisket i Malmö kanal, där det vittnats om nedskräpning och allmän misskötsel. Det gick så långt att det skickades in ett medborgarförslag till kommunen, om att fisket skulle förbjudas i kanalen. Nu står det klart att förslaget kommer att tas upp i tekniska nämnden i Malmö stad, eftersom över 100 personer röstat ja till förslaget. De över 450 rösterna som tyckte annorlunda lyckades alltså inte stoppa förslaget från att gå vidare i processen. Beslut väntas under juni månad.

Det ska dock tilläggas att det tagits initiativ bland sportfiskare för att städa upp vid kanalen, vilket vi skrivit om i tidigare artiklar.
Här kan du se ett inslag i SVT om konflikten vid Malmö kanal.

Du kanske även gillar detta