[/caption]Med blott några veckors mellanrum har Per Johansson i Team Pikehunt varit ute och snott åt sig några fina 100-klubbare. Den ena från öppen sjö och den andra från isen.
" /> Gädda från sjö – och is | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

10 år sedan Sverige Fiskejournalen
Gädda från sjö – och is

Missa aldrig "sista kastet"! Det kan ge en sådan här praktgädda som Per Johansson fick på Glan.

Med blott några veckors mellanrum har Per Johansson i Team Pikehunt varit ute och snott åt sig några fina 100-klubbare. Den ena från öppen sjö och den andra från isen.
Per är en flitig gäddfiskare – och en flitig anmälare till 100-klubben. Med åtta godkända gäddor i år är han uppe och sniffar på tio-i-topp i Meterligan. Just nu fattas det faktiskt bara tre centimeter upp till tiondeplatsen!
I slutet av november var Per ute på sista turen på öppet vatten i Glan. Det var kallt och det var trögt. Alldeles på slutet bestämde sig Per för ”sista kastet” i viken där de skulle ta upp båten. Där högg en fin gädda på 111 centimeter.
Några veckor senare var han ute på Glan igen, men den här gången på isen. Isfiskesäsongen började precis lika bra som spinnfiskesäsongen slutat. Det blev en riktig praktgädda på hela 116 centimeter på första turen.
Svenne Andersson

 


Relaterad nyhet från din region
1 timme sedan Sverige Anders Lundin
Fredrik Isaksson i Team Smurf med en lax på 103 centimeter och 13,12 kilo. Foto: Privat
Gigantiska laxar landades under Kinnekulleträffen

Så är slaget om Vänern över. Den klassiska trollingtävlingen Kinnekulleträffen gick i hamn enligt förhoppningarna, med riktigt tunga fiskar i toppen av resultatlistan.

Segrarna i Kinnekulleträffen, Kristofer Larsson och Robin Johansson i Team De Gule.

Det blev på flera sätt en annorlunda upplaga av Kinnekulleträffen, inte minst med tanke på att den avgjordes online och i utspridd form. Anmärkningsvärt är också att det fångades ovanligt stora fiskar, med två laxar över 13 kilo. Jonas Lidberg i team Iogt-Nto var allra värst med en bjässe på hela 104 centimeter och 13,42 kilo. Fredrik Isaksson i Team Smurf var inte mycket sämre med ett exemplar på 103 centimeter och 13,12 kilo.
– Två fiskar över 13 kilo är ju fantastiskt, och dessutom många över 10 kilo, säger tävlingsledaren Fredrik Andersson när han sitter och sammanställer alla rapporter från helgen.

Enligt honom har allt gått enligt förhoppningarna.
– Det var blåsiga förmiddagar, men lugna eftermiddagar. Det har bara varit

Jonas Lidberg med sin 13,42 kilo tunga lax.

glada miner och ett bra fiske, hälsar han.

De stora fiskarna till trots så fick varken Jonas Lidberg eller Fredrik Isaksson kliva upp på prispallen i huvudtävlingen. Segrade gjorde istället Kristofer Larsson och Robin Johansson i Team De Gule, på 681 centimeter. Tvåa blev Team J-S (Joakim Sahlberg, David Skoglund) på 628 centimeter och trea Team Ozza/Messi (Mattias Olsson, Henrik Messfeldt) med 624 centimeter.

– Vi går som på moln. Vi lade mycket tid på att leta fisk inför helgen, och redan på lördagen så hamnade vi i ett riktigt racerfisket och lade grunden för segern, berättar Kristofer Larsson i segerlaget.

De fick ingen lax över 10 kilo, men deras 9 fiskar hade ett väldigt högt snitt på över 75 centimeter.

– Vi vara oroliga för att vi skulle bli passerade på slutet, så vi skrek rakt ut när vi fick beskedet, säger Kristofer Larsson som är en van trollingfiskare och bland annat driver egen guideverksamhet.
Grattis till er, säger vi på Fiskejournalen!

Här hittar ni alla resultat, och dessutom bilder på de största fiskarna.

Du kanske även gillar detta