Just nu:
Annons

Nyheter

11 år sedan Sverige Fiskejournalen
Gäddan knäckte spöt

Den här biffiga gäddan från Dalälven slogs så pass bra att den faktiskt knäckte spöt för Dennis Kolbert. Men han är glad ändå över den snygga 100-klubbaren.
Gäddflugfiskande firman ”far o son Kolbert” har inte varit lika flitiga med anmälningar till 100-klubben i år – men en och annan droppar in.
Som vanligt har Dennis varit uppe i Dalälven och fiskat och som vanligt har marabouflugan White Mamba suttit i tafsändan.
”Gäddan tog stenhårt i en strömkant. Slogs så bra att spöt gick av i slutet av fajten”, skriver Dennis i anmälan till 100-klubben.
Det var 111 centimeter mycket välfödd gädda som fick simma tillbaka efter fotosejouren.
Svenne Andersson

Den här tjockisen var så pass argsint att hon knäckte spöt för Dennis Kolbert.

Den här tjockisen var så pass argsint att hon knäckte spöt för Dennis Kolbert.

Relaterad nyhet från din region
16 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Jodå – flera sportfiskare har hjälpt till att städa upp längs Malmö kanal. Frågan om ett fiskeförbud kommer ändå att tas upp av Malmö stad. Foto: Privat
Malmö kanal: Så många röstade emot fiskeförbud

Ska fisket i Malmö kanal förbjudas? Nej, tycker över 450 människor som röstat emot förslaget. Men frågan kommer ändå att tas upp av Malmö kommun, trots att betydligt färre vill se ett förbud.

Fiskejournalen har tidigare skrivit om konflikterna kring fisket i Malmö kanal, där det vittnats om nedskräpning och allmän misskötsel. Det gick så långt att det skickades in ett medborgarförslag till kommunen, om att fisket skulle förbjudas i kanalen. Nu står det klart att förslaget kommer att tas upp i tekniska nämnden i Malmö stad, eftersom över 100 personer röstat ja till förslaget. De över 450 rösterna som tyckte annorlunda lyckades alltså inte stoppa förslaget från att gå vidare i processen. Beslut väntas under juni månad.

Det ska dock tilläggas att det tagits initiativ bland sportfiskare för att städa upp vid kanalen, vilket vi skrivit om i tidigare artiklar.
Här kan du se ett inslag i SVT om konflikten vid Malmö kanal.

Du kanske även gillar detta