[/caption] " /> Gäddan "sög in spinnaren" | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

7 år sedan Sverige Morgan Fihn
Gäddan ”sög in spinnaren”

Rata inte små beten i jakten på stora gäddor. Detta 123 centimeter långa exemplar högg på en liten spinnare.

När Zet Alonzo från Stocksund besökte Hedemora i Dalarna fick han en minnesvärd fiskeupplevelse. En 123 centimeter lång gädda slök hans lilla spinnare och bjöd upp till en intensiv kamp.
– Jag såg det enorma huvudet komma farande bakom spinnaren. När betet var ganska nära båten var det som om en val öppnat gapet och sög in spinnaren, säger Zet i sin anmälan.
Efter en kort men intensiv fajt kunde gäddan håvas, mätas och sedan fotograferas innan återutsättningen.
Längden dokumenterades till 123 centimeter, nytt personligt rekord med tolv centimeter för Zet.
Vi säger grattis till både fiskeupplevelse och nytt rekord.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
9 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Savage Gear söker nu en sportfiskare på heltid i Sverige. Foto: Pressbild
Ännu en proffsfiskare får chansen i Sverige

Här kommer ett arbetstillfälle som bör vara många sportfiskares våta dröm. Det är nämligen Savage Gear som söker en svensk sportfiskare på heltid – alltså ett avlönat proffs.

Företeelsen med heltidsanställda sportfiskare är relativt ovanlig i Norden, och nyligen blev varumärket Westin pionjärer när de anställde Daniel Nilsson för att fiska på heltid.
Nu hakar alltså även Savage Gear på tåget. De ska nämligen förstärka sin marknadsavdelning med en ”innovativ och trendskapande sportfiskare”, som de själva beskriver det.

En ”fiskmagnet”
”Du kommer resa runt i Sverige i jakten på de vildaste fiskarna och fisket du kan tänka dig. Du måste vara en riktig fiskmagnet, gäddor, abborrar och gösar måste älska dig. Men du måste också ha färdigheter i fisket efter predatorer längs våra kuster”, står det i pressmeddelandet.

Den som får jobbet kommer att vara ansvarig för att bygga egna sociala mediekanaler för att inspirera sportfiskare runt om i landet, samt att producera bildmaterial.

Här kan du läsa mer om tjänsten!

Du kanske även gillar detta