Gäddan som ville ha id

Den här gäddan ville gärna ha den id som Andreas Vennberg fått på kroken. Så hon tog den – och bjöd upp till en dramatisk fajt på UL-utrustningen…
Andreas Vennberg, från Överkalix, är en flitig fiskare och har anmält flera gäddor till 100-klubben. Den senaste kommer garanterat att bli ett minne för livet.
Andreas hade tagit sig ut till Grundträsket där han spinnfiskade abborre med lätt utrustning. 0,25 millimeters nylonlina med en 7-grams Agatspinnare utan tafs…
Efter ett par fina borrar tog något större spinnaren och stretade på rätt bra.
”När jag fått fram den nära håven gör den en rusning utåt, sedan händer någonting… Det verkar som om en ubåt hakat i min fisk. Linan bara matas ut”, skriver Andreas i anmälan.
Nåväl kampen tar en timme och Andreas får ringa efter brorsan för att få hjälp med håvningen. Till slut kom gäddan upp, med spinnaren lätt fasthakad i läppen och med en kilotung id nere i svalget. Det var den som först tagit spinnaren. Gäddan var i toppkondition och vägde 11 kilo vid en längd av 110 centimeter.
Svenne Andersson

Den grova gäddan var hungrig och klippte den id som Andreas fått på sin spinnare.

Den grova gäddan var hungrig och klippte den id som Andreas fått på sin spinnare.

Annons
AKTUELLT

Tonfiskar siktade i Öresund

Igår bjöds färjepassagerare och personal på en mäktig syn under den korta överfarten mellan Helsingborg och Ven. Ytan bröts av ett stim blåfenade tonfiskar som alla var i tungviktsklassen!

Squirmy: flugan som är både älskad och hatad

Den liknar mest en bit skräp och lär aldrig pryda någon tavla ihop med klassiska laxstreamers. Men fisk fångar den! Squirmy tar flugvärlden med storm och trots många skeptiska blickar har den nog kommit för att stanna.

Historiska drömhugg från djupet

Blåkveite, uer och lubb i all ära, men när Team Rolex summerar sin lyckade satsning i Eggakantens brådjup är det en rekordstor långstjärt och en svindlande havskatt som utmärker sig. Den sistnämnda tvingade ner vågen till 25,2 kilo – 8 kilo över gällande världsrekord!

Den moderna ekolodskolan

Alla sportfiskare drömmer om vad som finns under vattenytan. Med Garmins Chirp-teknik kan du se hur grunden verkligen ser ut och var vegetationen växer. Du kan även se fiskarna och bedöma deras storlek. Här berättar vi hur den nya moderna tekniken fungerar!

Gunnar Westrin får Smedmanpriset

Publicisten, flugfiskeprofilen och författaren Gunnar Westrin tilldelas Smedmanpriset 2018. Den ärofyllda utmärkelsen får han bland annat för sitt stora engagemang och personliga författarskap.

BILDSPEL: Sällsynta gäddor

Att även fiskar kan drabbas av pigmentförändringar vet vi sedan tidigare. Åkomman kan ge häpnadsväckande resultat – här har ni några intressanta exempel på hur gäddan kan se ut. För att man som gädda inte ska bli uppäten av artfränder och andra rovfiskar gäller det att på bästa sätt kunna gömma sig i den naturliga

Skellefteå Kraft tappar kund

Vackra ord om hållbarhet räckte inte – när en bostadsrättsförening i Västerhaninge fick se hur laxar dör vid Hednäs kraftverk beslöt de att säga upp sitt elavtal. – Jag känner mig lurad. Vi vill inte göra affärer med Skellefteå Kraft, säger föreningens vice ordförande Annika Markén till Piteå-Tidningen.

Bombardatips till sommaröringen

Har du testat att fiska havsöring med bombarda? Om inte så kanske det är dags nu. Teknikens effektivitet går knappast att ifrågasätta och här kommer några heta tips från ”Bombardakungen” Magnus Pålsson.

Världens dyraste bete

MacDaddy’s trollingbete skapade rubriker på den stora amerikanska sportfiskemässan ICast för tio år sedan. Betet är ett fullt fungerade trollingbete ämnat för fiske efter storvilt. Det finns dock en avgörande detalj som avskräcker att använda betet i praktiken, det har nämligen ett uppskattat värde på otroliga en miljon dollar. Men varför har MacDaddy’s Million Dollar

Annonser

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...