Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige Morgan Fihn
Gäddan stod på grundet

Erik Norlander fick betalt för sin strategi. En förflyttning till grundet gav honom en gädda på 109 centimeter.

Fisket hade varit trögt på förmiddagen. Du flyttade sig Erik Norlander till ett grund i sjön Glan och knöt på en Buster Jerk. Då högg en 109 centimeter lång gädda.
Då Erik Norlander från Linköping inte fiskat på två månader var han rejält sugen när han styrde ut på sjön Glan. Efter att fisket gått mindre bra på förmiddagen förflyttade han sig till ett grund med tre meters bottendjup.
– Det tog det inte många kast förrän det small på. En hyfsad fajt och en väldigt långsmal gädda fick syna insidan av båten, berättar han i sin anmälan till 100-klubben.
Erik jerkfiskade och hugget kom på en Buster Jerk. Gäddan mättes till 109 centimeter.
Har du också fångat, fotograferat och släppt tillbaks en gädda på över 100 centimeter? Anmäl den till 100-klubben! Här hittar du mer information.
Läs om tidigare fångster från Glan.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
8 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Savage Gear söker nu en sportfiskare på heltid i Sverige. Foto: Pressbild
Ännu en proffsfiskare får chansen i Sverige

Här kommer ett arbetstillfälle som bör vara många sportfiskares våta dröm. Det är nämligen Savage Gear som söker en svensk sportfiskare på heltid – alltså ett avlönat proffs.

Företeelsen med heltidsanställda sportfiskare är relativt ovanlig i Norden, och nyligen blev varumärket Westin pionjärer när de anställde Daniel Nilsson för att fiska på heltid.
Nu hakar alltså även Savage Gear på tåget. De ska nämligen förstärka sin marknadsavdelning med en ”innovativ och trendskapande sportfiskare”, som de själva beskriver det.

En ”fiskmagnet”
”Du kommer resa runt i Sverige i jakten på de vildaste fiskarna och fisket du kan tänka dig. Du måste vara en riktig fiskmagnet, gäddor, abborrar och gösar måste älska dig. Men du måste också ha färdigheter i fisket efter predatorer längs våra kuster”, står det i pressmeddelandet.

Den som får jobbet kommer att vara ansvarig för att bygga egna sociala mediekanaler för att inspirera sportfiskare runt om i landet, samt att producera bildmaterial.

Här kan du läsa mer om tjänsten!

Du kanske även gillar detta