Just nu:
Annons

Nyheter

10 år sedan Sverige Fiskejournalen
Gäddan tog metmasken

Den här 100-klubbaren var absolut inte planerad. Robin Vinnerholt var egentligen ute för att meta braxen när storgädda högg.
I anmälan berättar Robin att han lovat en kompis att visa hur man bottenmetar braxen. Grabbarna begav sig ner till Göta älv vid Lilla Edet och kastade ut mettacklet.
”Efter några missade hugg så skulle jag veva in för att tackla på en ny mask. Precis vid vasskanten trodde jag att jag fått ett rejält bottennapp – tills rullen började skrika. Efter tio minuters oro för att gäddan skulle bita av linan kom hon upp på land. Efter snabb mätning och vägning fick hon simma tillbaka”, skriver Robin i anmälan till 100-klubben.
Gäddan var 101 centimeter lång och vägde 7,2 kilo.
Svenne Andersson

Robin Vinnerholt med gäddan som nappade på masken som var avsedd för braxen.

Relaterad nyhet från din region
5 timmar sedan Sverige Anders Holm
Nu finns nummer 4 av Fiskejournalen i butik.
Nytt nummer ute nu!

Nu när vårkänslorna börjar bubbla ställs ett nytt nummer av Fiskejournalen upp i butikshyllorna, nämligen nummer 4. Här är lite av innehållet.

Det börjar bli läge för att sätta sig mot en södervägg med en kopp kaffe – vad passar då inte bättre än ett nytt nummer av Fiskejournalen? Nummer 4 kryddas med extra mycket läsning för den metesugne, eller den som helt enkelt söker nya utmaningar eller suktar efter inspiration. Det utlovas sköna napp, guide över agn, prylnyheter samt gott om tips och idéer. Bland annat ett strandhugg på västkusten efter abborre.

Filmen Gäddfeber har blivit en klassiker som gjorde jerkbaitfisket stekhett. Nu hänger Niklas Örtengren med en av huvudrollsinnehavarna samt en annan gäddexpert ut på sjön för att se om metoden fortfarande håller måttet.

I gör-det-själv-anda får vi del 1 av en guide som visar hur man gjuter egna jiggar, samt hur man enkelt knyter stinger på egen hand.

Flugfiskenestorn Johan Klingberg berättar om världens bästa nymf – och ja, vilken är det? Havsöringsfisket längs Höga Kusten sätts också under lupp, en region som ofta hamnar i skuggan av andra klassiska områden. Ett långt stenkast därifrån finns Luleälven och Markus Teilus följer med fiskeguiden Robert Westin när han släpar beten efter botten i älven.

De sista isarna i norr bjuder på ett njutbart fiske med vårsol och huggvillig röding. Vi tar tillfället i akt och följer med när fjällen är som lugnast. Utöver detta får du i vanlig ordning de senaste sportfiskenyheterna, spännande fiskevibbar varvat med roliga fiskehistorier. Du hittar tidningen i en butik nära dig. Är du osäker på var du hittar din närmaste återförsäljare som säljer Fiskejournalen kan du söka här.

Du kanske även gillar detta