[/caption] " /> Gäddan var en abborre | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

8 år sedan Sverige Morgan Fihn
Gäddan var en abborre

Lars Jönsson blev glatt överraskad när gäddan visade sig vara en abborre. (Foto: Recordfisken)

Lars Jönsson försökte fånga betesfisk att använda till gösmete. Väl på plats vid Stegeborg, söder om Bråviken, visade det sig att abborrarna var på hugget.
I väntan på att småfisken vid metet skulle infinna sig spinnfiskade Lars Jönsson och hans fiskekompisar. Plötsligt högg en gös på nästan två kilo och kort därefter fick Lars hugg.
– Jag trodde att det var en gädda, säger han i sin anmälan till Recordfisken.
Det visade sig i stället vara en rejäl abborre på 1,4 kilo.
Alla som får sin fångst godkänd i Recordfisken får ett specialdesignat bete från ABU och ett pdf-diplom helt gratis.
Läs mer om Recordfisken.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
9 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Så här såg det ut efter att Fortum stängt av vattnet i Väljeån. Foto: Privat
Fortum polisanmäls efter nolltappning i öringvatten

I somras fick människor vid Väljeån i Hälsingland rusa ut för att rädda sprattlande fisk, efter att vattnet plötsligt försvunnit på en sträcka av 2 kilometer. Nu har Länsstyrelsen i Gävleborg polisanmält Fortum för misstanke om brott mot miljöbalken.

Det var i juni 2020 som händelsen i Väljeån utspelade sig, där den lokala fiskevårdsföreningen befarar att flera årskullar av både harr och öring slogs ut. Det har gjorts stora insatser för fiskevården i det aktuella vattnet, och enligt vattendomen från 1950 ska minst en kubikmeter vatten per sekund alltid ska släppas.

Fortum erkände att en dammlucka stängts av misstag, men Länsstyrelsen i Gävleborg väljer ändå att polisanmäla bolaget för brott mot miljöbalken. Torrläggningen ska enligt länsstyrelsens bedömning medfört en påtaglig risk för skador på fisk och andra vattenlevande organismer.

– Bryter man mot en vattendom måste vi anmäla det så får miljöåklagaren göra en utredning på det här, säger Gustav Hartzell, handläggare på länsstyrelsens enhet för vattenverksamhet och fiske, till Hela Hälsingland.

Du kanske även gillar detta