”Gäddan” var en megaborre

Magnus och hans väldig vårabborre på över två kilo. Foto: Jacob Engelholm

Magnus Johansson och hans kompis Jacob Engelholm upplevde nyligen ett glödhett fiske efter abborre. Årets första värme hade fått fart på de randiga jägarna och ett 30-tal stora fiskar kom upp. Adrenalintoppen nåddes när en misstänkt gädda visade sig vara en väldig abborre på över två kilo.

Ibland stämmer allt och fiskarna gapar över det mesta som simmar förbi. Så var det när Magnus och Jacob förlade ett abborrpass på en beprövad hotspot under årets första vårvärme. De båda vännernas jiggar attackerades ivrigt av pigga abborrar varav flera vägde över kilot.
I ett av kasten kom ett oförglömligt hugg på Magnus guldglittrande Cannibal Shad.

”när solens strålar träffade fisken så glittrade det i guld och vi förstod att det var en väldig abborre. Då blev det plötsligt väldigt spännande! ”

– Plötsligt blev det väldigt tungt och jag kände några knyckar. Men så gav sig fisken iväg och jag blev rätt säker på att det var en gädda. Men när solens strålar träffade fisken så glittrade det i guld och vi förstod att det var en väldig abborre. Då blev det plötsligt väldigt spännande! Som tur var gick håvningen bra och fisken kunde lyftas ombord. Jag insåg direkt att den kunde väga över två kilo och det kändes helt fantastiskt, berättar Magnus.

Foto: Jacob Engelholm

Och visst var det så. Den 51 centimeter långa fisken tyngde ner vågen till 2010 gram och en drömgräns var nådd. Stämningen sköt i höjden och efter några snabba bilder fick den väldiga fisken simma vidare.

”en abborre över två kilo känns nästan overkligt”

– Jag började fiska abborre seriöst 2015. Då hade jag som mål att få en kilofisk. Att nu få en abborre över två kilo känns nästan overkligt, hälsar Magnus.

Vi lyfter på fiskehattarna och gratulerar till en fantastisk fisk!

Hans Hällman

Annons
AKTUELLT

Den moderna ekolodskolan

Alla sportfiskare drömmer om vad som finns under vattenytan. Med Garmins Chirp-teknik kan du se hur grunden verkligen ser ut och var vegetationen växer. Du kan även se fiskarna och bedöma deras storlek. Här berättar vi hur den nya moderna tekniken fungerar!

Gunnar Westrin får Smedmanpriset

Publicisten, flugfiskeprofilen och författaren Gunnar Westrin tilldelas Smedmanpriset 2018. Den ärofyllda utmärkelsen får han bland annat för sitt stora engagemang och personliga författarskap.

BILDSPEL: Sällsynta gäddor

Att även fiskar kan drabbas av pigmentförändringar vet vi sedan tidigare. Åkomman kan ge häpnadsväckande resultat – här har ni några intressanta exempel på hur gäddan kan se ut. För att man som gädda inte ska bli uppäten av artfränder och andra rovfiskar gäller det att på bästa sätt kunna gömma sig i den naturliga

Skellefteå Kraft tappar kund

Vackra ord om hållbarhet räckte inte – när en bostadsrättsförening i Västerhaninge fick se hur laxar dör vid Hednäs kraftverk beslöt de att säga upp sitt elavtal. – Jag känner mig lurad. Vi vill inte göra affärer med Skellefteå Kraft, säger föreningens vice ordförande Annika Markén till Piteå-Tidningen.

Bombardatips till sommaröringen

Har du testat att fiska havsöring med bombarda? Om inte så kanske det är dags nu. Teknikens effektivitet går knappast att ifrågasätta och här kommer några heta tips från ”Bombardakungen” Magnus Pålsson.

Världens dyraste bete

MacDaddy’s trollingbete skapade rubriker på den stora amerikanska sportfiskemässan ICast för tio år sedan. Betet är ett fullt fungerade trollingbete ämnat för fiske efter storvilt. Det finns dock en avgörande detalj som avskräcker att använda betet i praktiken, det har nämligen ett uppskattat värde på otroliga en miljon dollar. Men varför har MacDaddy’s Million Dollar

Omfattande tjuvfiske i Storsjön

Över 500 meter nät fyllda av gammal död fisk har i dagarna hittats i Storsjön i Gästrikland. Nätfisket är olagligt och har bland annat skördat mängder av gös, gädda och abborre.

Tidernas 3 bästa beten för insjööringen

Fiskejournalen fortsätter att gräva bland anmälda fiskar till Recordfisken och Storfiskregistret. Hela 40 000 registrerade fiskar ligger till grund för serien om ”Tidernas bästa beten”. Nu har vi kommit fram till vår älskade öring. Vilka tre beten har fångat flest insjööringar sen 1970? Den gigantiska öring som är svenskt rekord sedan 1991 är en mycket

Mäktiga hugg i Artjakten

Högtryck råder över Sverige och detsamma gäller för Artjakten – landets roligaste sommartävling för barn och ungdomar. Den senaste veckan har mängder av fiskar anmälts, bland annat Isac Larssons skäggtorsk från ett vrakfiske på västkusten.

Annonser

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...