Programserien Gäddfemman är tillbaka med en ny spännande säsong – och den här gången drar gänget till Norrland i jakten på gammelgäddor i vilda vatten. " /> Gäddfemman igång – här är gänget som gör upp | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

1 år sedan Sverige Anders Lundin
Här är gänget som deltar i slaget om Norrland. Foto: Gäddfemman
Gäddfemman igång – här är gänget som gör upp

Programserien Gäddfemman är tillbaka med en ny spännande säsong – och den här gången drar gänget till Norrland i jakten på gammelgäddor i vilda vatten.

Gäddfemman är fiskeprogrammet där fem butiker tävlar mot varandra under fyra dagars intensivt fiske, och deltagarna är även denna säsong Sportfiskegiganten, Sporting, Upplev, Jiggar och Böjda Spön.

Programledare är Lubomir ”Lubbe” Pytel, och den här gången är skådeplatsen alltså förlagd i norra Sverige. Det aktuella området ska enligt dem själva vara en plats med stor del orörd mark och ofiskade vatten. ”En mytomspunnen plats där många gamla berättelser berättar om dessa stora, nästan mystiska fiskar. En plats där ett nytt potentiellt rekord kan simma runt just precis nu.”

Lubomir ”Lubbe” Pytel är flitigt engagerad inom fiskevård och beståndsförvaltning, och det är tydligt att Gäddfemman lyfter gäddans stora betydelse för det lokala ekosystemet.

Den första episoden ligger redan ute på Tackleshop productions youtubekanal, som du hittar via denna länk.

Läs om märkvärdiga fångsten i Fiskejournalen:

Lars skrev fiskehistoria med sin drömdubbel

Relaterad nyhet från din region
14 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Savage Gear söker nu en sportfiskare på heltid i Sverige. Foto: Pressbild
Ännu en proffsfiskare får chansen i Sverige

Här kommer ett arbetstillfälle som bör vara många sportfiskares våta dröm. Det är nämligen Savage Gear som söker en svensk sportfiskare på heltid – alltså ett avlönat proffs.

Företeelsen med heltidsanställda sportfiskare är relativt ovanlig i Norden, och nyligen blev varumärket Westin pionjärer när de anställde Daniel Nilsson för att fiska på heltid.
Nu hakar alltså även Savage Gear på tåget. De ska nämligen förstärka sin marknadsavdelning med en ”innovativ och trendskapande sportfiskare”, som de själva beskriver det.

En ”fiskmagnet”
”Du kommer resa runt i Sverige i jakten på de vildaste fiskarna och fisket du kan tänka dig. Du måste vara en riktig fiskmagnet, gäddor, abborrar och gösar måste älska dig. Men du måste också ha färdigheter i fisket efter predatorer längs våra kuster”, står det i pressmeddelandet.

Den som får jobbet kommer att vara ansvarig för att bygga egna sociala mediekanaler för att inspirera sportfiskare runt om i landet, samt att producera bildmaterial.

Här kan du läsa mer om tjänsten!

Du kanske även gillar detta