Just nu:
Annons

Nyheter

11 år sedan Sverige Fiskejournalen
Gäddfestivalen lockar

Trots att det är mer än två månader dit så har många intresserade börjat höra av sig om Gäddfestivalen i Blekinge. Arrangörerna hoppas kunna överträffa fjolårets siffra på 420 startande.
Gäddfestivalen i Blekinge arrangeras av Mieådalens SFT med stöd från Kamm´s i Karlskrona, All Fly i Mörrum och CWC AB. Reglerna är enkla: den som fångar och fotograferar den längsta gäddan under tävlingen vinner.
Tävlingsledaren Markus Lindberg meddelar att Gäddfestivalens hemsida har uppdaterats och nu innehåller aktuell information om anmälnings- och betalningsregler.
Blekinge gäddfestival genomförs den 9-10 oktober.
Svenne Andersson

Peter Titoff från Malmö tog hem segern i fjolårets Gäddfestival med den här fina gäddan som mätte 115 centimeter.

Peter Titoff från Malmö tog hem segern i fjolårets Gäddfestival med den här fina gäddan som mätte 115 centimeter.

Relaterad nyhet från din region
17 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Jodå – flera sportfiskare har hjälpt till att städa upp längs Malmö kanal. Frågan om ett fiskeförbud kommer ändå att tas upp av Malmö stad. Foto: Privat
Malmö kanal: Så många röstade emot fiskeförbud

Ska fisket i Malmö kanal förbjudas? Nej, tycker över 450 människor som röstat emot förslaget. Men frågan kommer ändå att tas upp av Malmö kommun, trots att betydligt färre vill se ett förbud.

Fiskejournalen har tidigare skrivit om konflikterna kring fisket i Malmö kanal, där det vittnats om nedskräpning och allmän misskötsel. Det gick så långt att det skickades in ett medborgarförslag till kommunen, om att fisket skulle förbjudas i kanalen. Nu står det klart att förslaget kommer att tas upp i tekniska nämnden i Malmö stad, eftersom över 100 personer röstat ja till förslaget. De över 450 rösterna som tyckte annorlunda lyckades alltså inte stoppa förslaget från att gå vidare i processen. Beslut väntas under juni månad.

Det ska dock tilläggas att det tagits initiativ bland sportfiskare för att städa upp vid kanalen, vilket vi skrivit om i tidigare artiklar.
Här kan du se ett inslag i SVT om konflikten vid Malmö kanal.

Du kanske även gillar detta