Gäddfilm från Jönköping på Sportfiskemässan

Deep Water Pictures kommer till Sportfiskemässan. De har framträdanden både fredag, lördag och söndag där de kommer att visa scener ur filmen samt berätta historier från bakom kulisserna.

Fem fisketokiga Jönköpingssöner har de senaste åren spenderat all sin fritid i, under och på vattnet. Målet har varit att göra den ultimata gäddfilmen. På mässans stora scen berättar de om sina misslyckanden och framgångar.
Oskar, Erik, Christoffer, Johan och Marcus heter de fem killar som ska underhålla mässpubliken med intressanta historier från sitt fiskande och filmande av först och främst gäddor.
Deras produktionsbolag heter ”Deep water pictures” och nog kan man säga att de har varit ute på djupt vatten.
– Vi startade redan i tolvårsåldern och har gått på pumpen mer än en gång, berättar Oskar Stenberg
– Men vi har lärt oss att med träning och tjurskallighet kan man komma långt.

”Tolvan” i fokus
Nu har de äntligen färdigställt sitt första seriösa filmprojekt ”Tolvan – Minnen som aldrig sviker”. Med ”tolvan” syftar de på en gädda som har passerat tolvkilos-strecket. Vad de menar med ”minnen som aldrig sviker” lär vi få veta när de väl står på scenen på Sportfiskemässan. Deep Water Pictures har framträdanden både fredag, lördag och söndag där de kommer att visa scener ur filmen samt berätta historier från bakom kulisserna.
Läs tidigare notiser om Sportfiskemässan i Jönköping.
Maria Ålander

 

Annons
AKTUELLT

Världens dyraste bete

MacDaddy’s trollingbete skapade rubriker på den stora amerikanska sportfiskemässan ICast för tio år sedan. Betet är ett fullt fungerade trollingbete ämnat för fiske efter storvilt. Det finns dock en avgörande detalj som avskräcker att använda betet i praktiken, det har nämligen ett uppskattat värde på otroliga en miljon dollar. Men varför har MacDaddy’s Million Dollar

Omfattande tjuvfiske i Storsjön

Över 500 meter nät fyllda av gammal död fisk har i dagarna hittats i Storsjön i Gästrikland. Nätfisket är olagligt och har bland annat skördat mängder av gös, gädda och abborre.

Tidernas 3 bästa beten för insjööringen

Fiskejournalen fortsätter att gräva bland anmälda fiskar till Recordfisken och Storfiskregistret. Hela 40 000 registrerade fiskar ligger till grund för serien om ”Tidernas bästa beten”. Nu har vi kommit fram till vår älskade öring. Vilka tre beten har fångat flest insjööringar sen 1970? Den gigantiska öring som är svenskt rekord sedan 1991 är en mycket

Mäktiga hugg i Artjakten

Högtryck råder över Sverige och detsamma gäller för Artjakten – landets roligaste sommartävling för barn och ungdomar. Den senaste veckan har mängder av fiskar anmälts, bland annat Isac Larssons skäggtorsk från ett vrakfiske på västkusten.

Följ björnarnas laxfrossa – live!

Drömmer du om att få se Alaskas beryktade brunbjörnar fånga hoppande laxar? Nu går det att koppla upp sig på live-kameror för att avnjuta det mäktiga skådespelet.

Damm töms för att utrota solabborrar

Länsstyrelsen i Jönköping tömmer Bergadammen för att få bort de solabborrar som har lyckats etablera sig. På så sätt vill man hindra att den främmande arten sprids till närliggande vattendrag.

Så tar du en abborre över kilot

Den 18 maj tog Erik Peterson en storabborrsvit som hette duga. 1300, 1480, 1660 och en på 2210 gram. Hur gör han? Erik Peterson är 20 år gammal och bor i Kalmar. Han kombinerar jobbet i Sportfiskebutiken och båttillbehörsaffären Baltic Skeppsfournering med sitt guidejobb i företaget Fishing in Sweden. Det är med andra ord fiske

Abborrtips från fiskare i medvind

Jens Byholm har haft en fantastisk abborrsäsong och radat upp mängder av randiga bjässar. Senaste storfångsten mätte hela 51,5 centimeter och fångades i en värmländsk sjö i högsommarvärme. Här kommer Jens hetaste tips för att få storabborren att gapa!

Tidernas 3 bästa gösbeten

Fiskejournalen har gjort statistik på 40 000 fångster från Sportfiskarnas storfiskregister och vårt eget Recordfiskregister. Här nedan följer de tre beten som fångat flest gösar i våra register. Här följer tidernas tre bästa gösbeten:   Klicka på bildspelet här nedan för att se resultatet:

Fin film om gäddfabriker

Är du nyfiken på hur en gäddfabrik fungerar? Kika i så fall på Linus Gradins kortfilm som förklarar just detta. Sportfiskarnas gäddexperten Olof Engstedt medverkar och berättar om ett lyckat projekt i Blekingevattnet Vambåsa.

Annonser

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...