[/caption] " /> Gäddfilm från Jönköping på Sportfiskemässan | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

8 år sedan Sverige Morgan Fihn
Gäddfilm från Jönköping på Sportfiskemässan

Deep Water Pictures kommer till Sportfiskemässan. De har framträdanden både fredag, lördag och söndag där de kommer att visa scener ur filmen samt berätta historier från bakom kulisserna.

Fem fisketokiga Jönköpingssöner har de senaste åren spenderat all sin fritid i, under och på vattnet. Målet har varit att göra den ultimata gäddfilmen. På mässans stora scen berättar de om sina misslyckanden och framgångar.
Oskar, Erik, Christoffer, Johan och Marcus heter de fem killar som ska underhålla mässpubliken med intressanta historier från sitt fiskande och filmande av först och främst gäddor.
Deras produktionsbolag heter ”Deep water pictures” och nog kan man säga att de har varit ute på djupt vatten.
– Vi startade redan i tolvårsåldern och har gått på pumpen mer än en gång, berättar Oskar Stenberg
– Men vi har lärt oss att med träning och tjurskallighet kan man komma långt.

”Tolvan” i fokus

Nu har de äntligen färdigställt sitt första seriösa filmprojekt ”Tolvan – Minnen som aldrig sviker”. Med ”tolvan” syftar de på en gädda som har passerat tolvkilos-strecket. Vad de menar med ”minnen som aldrig sviker” lär vi få veta när de väl står på scenen på Sportfiskemässan. Deep Water Pictures har framträdanden både fredag, lördag och söndag där de kommer att visa scener ur filmen samt berätta historier från bakom kulisserna.
Läs tidigare notiser om Sportfiskemässan i Jönköping.
Maria Ålander

 

Relaterad nyhet från din region
6 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Länsstyrelser och kommuner kan få ett ökat ansvar för vattenförvaltning. Foto: Anders Lundin
Bättre vatten från fjäll till kust med "Blå plan"

Länsstyrelser och kommuner kan få ett större ansvar för landets vattenplanering, från fjäll till kust. Syftet är att genom bättre förvaltning höja kvalitén på våra vatten, och satsningen går under namnet ”Blå plan”.

Konceptet med en ”Blå plan” är att länsstyrelser och kommuner ska ta ett helhetsgrepp på hela avrinningsområdet, även de delar som passerar länets eller kommunens gränser. Bakom förslaget ligger Vattenmyndigheterna, som poängterar att det som pågår uppströms påverkar tillståndet i vattnet nedströms.
– Åtgärdsförslaget innebär att kommuner och länsstyrelser ska göra en förvaltningsövergripande vattenplanering med en helhetssyn utifrån hur hela avrinningsområdet mår, säger Johanna Söderasp, vattenvårdsdirektör i ett pressmeddelande.

Det framgår inte direkt hur sportfiske och annan rekreation ska vägas in i planeringen, men planen är att enklare kunna sätta in rätt åtgärd på rätt plats, vilket i förlängningen sparar pengar.
Fokus ska vara på vattenförekomster där vattnet kräver åtgärder för att få en god kvalitet. I sin planering ska även myndigheterna titta på hur vattnet påverkas av ett förändrat klimat.
Här kan du läsa mer om den ”Blå planen”.

Du kanske även gillar detta