[/caption] " /> Gäddfilm från Jönköping på Sportfiskemässan | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

8 år sedan Sverige Morgan Fihn
Gäddfilm från Jönköping på Sportfiskemässan

Deep Water Pictures kommer till Sportfiskemässan. De har framträdanden både fredag, lördag och söndag där de kommer att visa scener ur filmen samt berätta historier från bakom kulisserna.

Fem fisketokiga Jönköpingssöner har de senaste åren spenderat all sin fritid i, under och på vattnet. Målet har varit att göra den ultimata gäddfilmen. På mässans stora scen berättar de om sina misslyckanden och framgångar.
Oskar, Erik, Christoffer, Johan och Marcus heter de fem killar som ska underhålla mässpubliken med intressanta historier från sitt fiskande och filmande av först och främst gäddor.
Deras produktionsbolag heter ”Deep water pictures” och nog kan man säga att de har varit ute på djupt vatten.
– Vi startade redan i tolvårsåldern och har gått på pumpen mer än en gång, berättar Oskar Stenberg
– Men vi har lärt oss att med träning och tjurskallighet kan man komma långt.

”Tolvan” i fokus

Nu har de äntligen färdigställt sitt första seriösa filmprojekt ”Tolvan – Minnen som aldrig sviker”. Med ”tolvan” syftar de på en gädda som har passerat tolvkilos-strecket. Vad de menar med ”minnen som aldrig sviker” lär vi få veta när de väl står på scenen på Sportfiskemässan. Deep Water Pictures har framträdanden både fredag, lördag och söndag där de kommer att visa scener ur filmen samt berätta historier från bakom kulisserna.
Läs tidigare notiser om Sportfiskemässan i Jönköping.
Maria Ålander

 

Relaterad nyhet från din region
4 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Nu kan öringar leta sig upp till nya lekplatser i Hargsån. Foto: Jon Sailer
Det är vår – släpp fiskarna och bäckarna loss!

Fiskevården är på frammarsch i Sverige. Såklart måste vi berätta om detta glädjeämne från Uppland, där Hargsån släpps fri efter 350 år i bojor.

Rubriken är en association till den svenska filmklassikern ”Släpp fångarne loss – det är vår!”.  Och nog förtjänade Hargsån att släppas loss efter så många århundranden. Ån har varit torrlagd i 350 år, ända sedan bruket vid Nerhammaren anlades.
Det 182 meter långa omlöp som nu öppnats kommer att ge lekvandrande fisk tillgänglighet till ett helt åsystem, med över 40 hektar våtmark och flera kilometrar med skogsbäckar.

Det är Upplandsstiftelsen som tillsammans med Sportfiskarna och Hargs bruk lyckats ro projektet i hamn.
Direkt efter färdigt arbete sågs havsöring gå upp och leka på de nyanlagda lekbottnarna. Dessutom noterades den rödlistade arten nejonöga som nu får bättre chans att klara sig, rapporterar Upplandsstiftelsen på sin hemsida. Här kan du även se ett filmklipp från SVT om händelsen!

Du kanske även gillar detta