Gäddfiske i Dalarna[/caption] " /> Gäddfisketävling i Dalarna | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

8 år sedan Sverige Morgan Fihn
Gäddfisketävling i Dalarna
Gäddfiske i Dalarna

Förra årets upplaga av gäddtävlingen King of Hovran blev en succé.

Den 4 maj arrangerar fiskeguiderna Andres Jax och Jens Eriksson gäddfisketävlingen King of Hovran. Det är femte året i rad som tävlingen arrangeras och den blir allt mer populär. I år är antalet deltagare begränsat till 50 båtar.
Tävlingen äger rum den 4 maj och startplats är Grådöhamn. Man får använda maximalt fyra spön/beten samtidigt per båt och de fem längsta fiskarna räknas samman. Alla fångade gäddor ska släppas tillbaks efter mätning och fotografering.
Arrangören Andreas Jax ser fram emot tävlingen och tror att maxtaket på 50 båtar kommer att uppnås.
– Det kommer att bli en riktig gäddfiskefest, sjön Hovran är riktigt bra som tävlingssjö.
I anmälningsavgiften ingår korv och kaffe vid start och målgång. Det kostar 350 kronor att delat om man är 1-2 tävlande i båten och 400 kronor om man är 3-4 personer.
Mer information om tävlingen hittar du här.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
21 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Savage Gear söker nu en sportfiskare på heltid i Sverige. Foto: Pressbild
Ännu en proffsfiskare får chansen i Sverige

Här kommer ett arbetstillfälle som bör vara många sportfiskares våta dröm. Det är nämligen Savage Gear som söker en svensk sportfiskare på heltid – alltså ett avlönat proffs.

Företeelsen med heltidsanställda sportfiskare är relativt ovanlig i Norden, och nyligen blev varumärket Westin pionjärer när de anställde Daniel Nilsson för att fiska på heltid.
Nu hakar alltså även Savage Gear på tåget. De ska nämligen förstärka sin marknadsavdelning med en ”innovativ och trendskapande sportfiskare”, som de själva beskriver det.

En ”fiskmagnet”
”Du kommer resa runt i Sverige i jakten på de vildaste fiskarna och fisket du kan tänka dig. Du måste vara en riktig fiskmagnet, gäddor, abborrar och gösar måste älska dig. Men du måste också ha färdigheter i fisket efter predatorer längs våra kuster”, står det i pressmeddelandet.

Den som får jobbet kommer att vara ansvarig för att bygga egna sociala mediekanaler för att inspirera sportfiskare runt om i landet, samt att producera bildmaterial.

Här kan du läsa mer om tjänsten!

Du kanske även gillar detta