" /> Gäddfisketävling i stadsmiljö | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

3 år sedan Sverige Hans Hällman
Fisktrycket har blivit högre på Vänerns gäddor.
Gäddfisketävling i stadsmiljö

På lördag den 26 maj är det dags för Böjda spön Streetmasters 2018 i Karlstad. Tävlingssugna streetfiskare ger sig då ut på jakt efter Klarälvens storgäddor.

Streetfiske förknippas ofta med abborre men på vissa platser är gädda en minst lika rolig art att fånga i stadsmiljö. Det gäller inte minst i Karlstad där Klarälvens gäddor kan bjuda på fantastiskt fiske.

Nu på lördag blir det gäddfisketävling från land i och runt centrala Karlstad. Böjda Spön, Sportfiskarna och Nedre Klarälvens FVOF står bakom arrangemanget.
Startskottet går klockan 11:00 på Gubbholmen. Samma plats gäller för målgång klockan 16:00. Den som då har den längsta totallängden på fem Klarälvsgäddor vinner. I seniorklassen premieras även tvåan och trean och i juniorklassen får alla ta del av prisbordet.

Lär mer om tävlingen här.

Hans Hällman

Relaterad nyhet från din region
19 timmar sedan Sverige Anders Holm
Marcus Lindell har valt att pryda armen med ett fiskemotiv.
Bildspel: Kolla in några av läsarnas fisketatueringar!

Det vandrar omkring många levande konstverk bland Fiskejournalens läsare. Det konstaterar vi efter uppmaningen att skicka in bilder på era tatueringar. Här nedan har vi plockat ut tio vassa tatueringar från olika delar av riket.

 

Vi säger tack till Jens ”Gäddan” Hedström, Joakim Hallin, Anton Wikström, Joacim Bertilsson, Andreas Olsson, Jukka Kalliokoski, Linda-Maria Lundin, Kalle Rössvik, Jimmy Plojen Johansson och Marcus Lindell som delat med sig av sina gaddningar.

Du kanske även gillar detta