" /> Gäddhugg genom isen! | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

3 år sedan Sverige Hans Hällman
En fin gädda vänder under iskanten. Andra högg rakt igenom! Bild: Hugo Carlsson
Gäddhugg genom isen!

Felix Pettersson möttes av ett centimetertjockt islager när han i dag kom ner till vilken för att fiska. Han kastade ändå ut och lät sitt gula jerkbete rassla över isen – och snart blev gäddorna som galna. Tre fiskar attackerade betet så hårt att det blev hål i isen. – Jag har aldrig varit med om något liknande och det var verkligen coolt att få uppleva, säger Felix.

En del fiskehistorier är lätta att betvivla. Men kameran ljuger som bekant aldrig och Felix fantastiska historia finns väl dokumenterad, eftersom vännen Hugo Carlsson stod bredvid med kameran i högsta hugg.
– Jag skulle faktiskt bara testa hur långt betet kunde glida på isen och när jag vevade in så högg en gädda. Då fortsatte jag förstås, berättar Felix.

Gäddorna i den lilla vilken var minst sagt på hugget, och under en timme hade Felix fem följen och tre hugg som gjorde hål i isen.
– Det såg ut som när man får ett hugg underifrån på en popper. Men ingen fastnade tyvärr. Gäddorna var stora och den största som högg borde vägt omkring sex kilo. Den hade hela huvudet över isen. Vi såg en fisk som var ännu större men den högg tyvärr aldrig, berättar Felix.

Vi blir förstås nyfikna på om Felix har planer på att utveckla den nya tekniken.
– Nej, det tror jag knappast. Det här var nog en engångsföreteelse, avslutar han.

Engångsföreteelse eller ej, vi gratulerar förstås till en häftig upplevelse!

Hans Hällman

Relaterad nyhet från din region
11 timmar sedan Sverige Anders Holm
Fisket skedde vid ett regnbågsvatten i Hubo-Långsjön, i Hofors kommun.
Lättnad efter ny dom i fiskekortsmål

Domen som många i fiskesverige väntat på har kommit. Det handlar om den omtalade fiskekortsdomen där två personer friades från olovligt fiske efter att tingsrätten ansett att fiskekort inte är personliga. Nu döms de två männen i hovrätten.

Det blir alltså en helomvändning i hovrätten i det omtalade målet som Fiskejournalen rapporterat om tidigare. De två åtalade männen döms nu till dryga dagsböter och skadestånd för olovligt fiske.
När Fiskejournalen pratar med Urban Henriksen i Hubo-Långsjön, området där händelsen inträffade, så är han lättad och lite överraskad.
– Jag hade faktiskt inte hoppats på att vi skulle få rätt och att det skulle gå vägen för oss, men det gjorde det ändå. Rättvisa har skipats.

Domen har fått mycket uppmärksamhet och väckt stor oro hos många aktörer som upplåter fiske, men Urban har inte hunnit ägna så mycket tankeverksamhet åt det specifika fallet.
– Nej, jag sitter faktiskt med 40-talet ärenden om olovligt fiske bara från förra året, men det är klart att det är skönt att det gick vägen både för oss och för resten av fiskesverige, säger han till Fiskejournalen.

Du kanske även gillar detta