Jodå, gäddorna är stora i Sibirien. Men några 40-kilosgäddor hittade inte Jakub Vagner.[/caption]Fiskeäventyraren Jakub Vagner från Tjeckien skyr inga faror när han söker efter världens största fiskar. Följ med honom på isfiske efter storgädda till kalla, exotiska och karga Sibirien. " /> Gäddjakt i Sibirien | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

6 år sedan Sverige Mathias Arnham
Gäddjakt i Sibirien

Jodå, gäddorna är stora i Sibirien. Men några 40-kilosgäddor hittade inte Jakub Vagner.


Jodå, gäddorna är stora i Sibirien. Men några 40-kilosgäddor hittade inte Jakub Vagner.

Fiskeäventyraren Jakub Vagner från Tjeckien skyr inga faror när han söker efter världens största fiskar. Följ med honom på isfiske efter storgädda till kalla, exotiska och karga Sibirien.
Jakub Vargner är en av historiens mest äventyrliga sportfiskare. Han ligger ute i månader på raken, i de mest ogästvänliga miljöer. Ibland följd av Discoverys filmteam, ibland bara för sin egen skull.
Ända sedan Jakub Vagner var liten grabb, har han lockats av historierna om 40-kilos gäddor i Sibirien. Är det sanning eller är det just historier? Och hur hittar man monstergäddorna i det oändligt stora Sibirien?
Efter att han blivit vän med ryssen Oleg, bestämde sig Jakub förra februari för att ge sig av till Ryssland. Nu har du chansen att följa med på hans iskalla gäddexpedition i Fiskejournalen nummer 1-2, där han berättar om motgångar, om extrem kyla och om gäddframgångar.

Relaterad nyhet från din region
4 timmar sedan Sverige Anders Holm
Nu finns nummer 4 av Fiskejournalen i butik.
Nytt nummer ute nu!

Nu när vårkänslorna börjar bubbla ställs ett nytt nummer av Fiskejournalen upp i butikshyllorna, nämligen nummer 4. Här är lite av innehållet.

Det börjar bli läge för att sätta sig mot en södervägg med en kopp kaffe – vad passar då inte bättre än ett nytt nummer av Fiskejournalen? Nummer 4 kryddas med extra mycket läsning för den metesugne, eller den som helt enkelt söker nya utmaningar eller suktar efter inspiration. Det utlovas sköna napp, guide över agn, prylnyheter samt gott om tips och idéer. Bland annat ett strandhugg på västkusten efter abborre.

Filmen Gäddfeber har blivit en klassiker som gjorde jerkbaitfisket stekhett. Nu hänger Niklas Örtengren med en av huvudrollsinnehavarna samt en annan gäddexpert ut på sjön för att se om metoden fortfarande håller måttet.

I gör-det-själv-anda får vi del 1 av en guide som visar hur man gjuter egna jiggar, samt hur man enkelt knyter stinger på egen hand.

Flugfiskenestorn Johan Klingberg berättar om världens bästa nymf – och ja, vilken är det? Havsöringsfisket längs Höga Kusten sätts också under lupp, en region som ofta hamnar i skuggan av andra klassiska områden. Ett långt stenkast därifrån finns Luleälven och Markus Teilus följer med fiskeguiden Robert Westin när han släpar beten efter botten i älven.

De sista isarna i norr bjuder på ett njutbart fiske med vårsol och huggvillig röding. Vi tar tillfället i akt och följer med när fjällen är som lugnast. Utöver detta får du i vanlig ordning de senaste sportfiskenyheterna, spännande fiskevibbar varvat med roliga fiskehistorier. Du hittar tidningen i en butik nära dig. Är du osäker på var du hittar din närmaste återförsäljare som säljer Fiskejournalen kan du söka här.

Du kanske även gillar detta