Jodå, gäddorna är stora i Sibirien. Men några 40-kilosgäddor hittade inte Jakub Vagner.[/caption]Fiskeäventyraren Jakub Vagner från Tjeckien skyr inga faror när han söker efter världens största fiskar. Följ med honom på isfiske efter storgädda till kalla, exotiska och karga Sibirien. " /> Gäddjakt i Sibirien | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

6 år sedan Sverige Mathias Arnham
Gäddjakt i Sibirien

Jodå, gäddorna är stora i Sibirien. Men några 40-kilosgäddor hittade inte Jakub Vagner.


Jodå, gäddorna är stora i Sibirien. Men några 40-kilosgäddor hittade inte Jakub Vagner.

Fiskeäventyraren Jakub Vagner från Tjeckien skyr inga faror när han söker efter världens största fiskar. Följ med honom på isfiske efter storgädda till kalla, exotiska och karga Sibirien.
Jakub Vargner är en av historiens mest äventyrliga sportfiskare. Han ligger ute i månader på raken, i de mest ogästvänliga miljöer. Ibland följd av Discoverys filmteam, ibland bara för sin egen skull.
Ända sedan Jakub Vagner var liten grabb, har han lockats av historierna om 40-kilos gäddor i Sibirien. Är det sanning eller är det just historier? Och hur hittar man monstergäddorna i det oändligt stora Sibirien?
Efter att han blivit vän med ryssen Oleg, bestämde sig Jakub förra februari för att ge sig av till Ryssland. Nu har du chansen att följa med på hans iskalla gäddexpedition i Fiskejournalen nummer 1-2, där han berättar om motgångar, om extrem kyla och om gäddframgångar.

Relaterad nyhet från din region
3 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Lucas Lövgren åkte tillbaka till platsen där han tidigare förlorat en stor fisk, och det lönade sig. Foto: Privat
Rödingbjässe från norr – Lucas fick sin revansch

Snacka om att sätta ned foten. Knappt har pimpelsäsongen börjat innan en av årets häftigaste fiskar har fångats, vågar vi påstå. Det var Lucas Lövgren i Kiruna som fick sitt livs fjällröding under den senaste turen – på samma plats där han tidigare tappat en bjässe.

Drömfisken fick simma tillbaka efter vägning.

Det har varit rejält kallt i landets nordligaste delar den senaste veckan, men Lucas Lövgrens fina röding hjälper månne till att höja temperaturen hos dem som tvekar inför att ge sig ut på fiskevattnen.
Måtten på bjässen var imponerande 5 996 gram och 82 centimeter. En sån där fisk som de flesta bara får se på bild i fisketidningar eller i sina drömmar.

Vi ber Lucas berätta om det lyckade fiskafänget:

– Att få inleda året med en sådan drömfisk känns magiskt. Ofta brukar jag se mina jullov som en tid då jag kan fara ut och fiska på vatten som jag tror kan hålla grov fisk. Det blir även en hel del mil på skotern i samband med det, berättar Lucas för Fiskejournalen.

Han fortsätter:
– Ändå sedan förra året då jag tappat en stor röding har jag velat åka tillbaka till den platsen och lägga timmarna. Jag väntade in snön 2021 och gjorde då den första fjällresan – som alltså gick rätt bra. Fisken bjöd på en 35 minuters kamp, därefter några bilder innan den fick gå hem igen.

Frågan är då hur han ska kunna toppa denna fisk i framtiden?
– Målet att få en större röding känns just nu svårt att överträffa. Ett av mina nästa mål inför sommarfisket blir att försöka slå mitt personbästa på öring, hälsar en nöjd fångstman.
Fiskejournalen tackar för storyn och gratulerar Lucas till en magisk fisk.

Du kanske även gillar detta