[/caption] " /> Gäddläger i Furusund | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige Morgan Fihn
Gäddläger i Furusund

Fiska gädda i Furusund i oktober! (Foto: Marie Wiman)

Abu Garcia arrangerar tillsammans med Svenska gäddklubben och Sportfiskarna ett nytt ungdomsläger, Abus gäddläger i Furusund. Lägret hålls den 11-14 oktober i Tranvik, Norrtälje och riktar sig till ungdomar 13-18 år.
På det nya gäddlägret kommer deltagarna få uppleva ett fiske utöver det vanliga med mycket duktiga guider och ledare med lång erfarenhet av gäddfiske och vattnen runt Furusund. Ansvarig för lägret är Lars Berglund från Svenska gäddklubben.
I vattnen runt Furusund har många riktigt stora gäddor fångats så det finns förutsättningar för fångst av en Recordfisk. Fisket kommer att ske från båt vilket ger möjlighet att söka upp de bästa fiskeplatserna och anpassa fisket efter väder och vind.

Representanter för Abu Garcia kommer att vara med på lägret och utrustning finns att låna på plats så du som deltar har möjlighet att testa de senaste prylarna från Abu, exempelvis årets betesnyheter McMy Tail och McMio Tail.
Arrangörerna hälsar alla gäddfiskesugna ungdomar välkomnas till Furusund i oktober.
Mer information om lägret finns här.

Relaterad nyhet från din region
17 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Hanna Nordstrand med en bjässe från Grycksbo. Foto: Privat
Tusentals vill fiska i Grycksbo – stugor efterlyses

Sportfisket upplever en sällan skådad boom. Ett av områdena som invaderas av gäster från när och fjärran är Grycksbo utanför Falun. Det fattas i själva verket boenden för att kunna ta emot alla gäster.

Det är Grycksbo fiskeklubbs ordförande Hanna Nordström som uppmanar stugägare att höra av sig till dem. Grycksbo fiskeklubbs egen stuga vid Svarttjärn är exempelvis uppbokad varje helg hela säsongen ut.
– Vi vill ju såklart hjälpa dem att kunna vara här och fiska, säger ordförande Hanna Nordstrand till Dalarnas Tidningar.

Hon berättar också att Stensjön och dess närliggande sjöar besöktes av över 15 000 fiskare förra sommaren.
– Det är jätteroligt. Folks sug efter stora fiskar är stort och här i Stensjön finns till exempel grova fiskar som regnbågen och rödingen utplanterade, förklarar Hanna.
För Fiskejournalen berättar också Hanna att klubben satsar på att göra fisket ännu mer tillgängligt.
– Vi bygger ut handikappanpassade platser i våra vatten, tre av dem är redan klara, hälsar hon.

Här på klubbens hemsida hittar ni mer information!

 

Du kanske även gillar detta