Just nu:
Annons

Nyheter

10 år sedan Sverige Morgan Fihn
Gäddpass med stor abborre

Ett välkommet ombyte mellan gäddhuggen. Ola Dahl med sin abborre på 1,6 kilo.

Ola Dahl var ute på ett kvällspass med fokus på gädda. Mellan två gäddor hade en abborre på 1,6 kilo vänligheten att hugga. Givetvis anmälde fångstmannen fisken till Grand Slam Cup efter att ha fotograferat, vägt och släppt tillbaks fisken.
Anmälningarna till abborre-klassen i Grand Slam Cup har ökat i takt med att vattnet blivit varmare. Ola Dahl var visserligen inte ute efter abborre, men vi tror inte att fångstmannen har alltför stora invändningar.
– Mellan gäddorna kom ett ovanligt påslag. Det var en grov abborre som tagit vobblern. Efter en bra fajt kunde jag landa en grymt fin abborre på 1,6 kilo, berättar Ola.
Förgyll sommarmånaderna med Grand Slam Cup. En tävling där alla kan vara med. Du hittar all information du behöver här.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
13 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Hanna Nordstrand med en bjässe från Grycksbo. Foto: Privat
Tusentals vill fiska i Grycksbo – stugor efterlyses

Sportfisket upplever en sällan skådad boom. Ett av områdena som invaderas av gäster från när och fjärran är Grycksbo utanför Falun. Det fattas i själva verket boenden för att kunna ta emot alla gäster.

Det är Grycksbo fiskeklubbs ordförande Hanna Nordström som uppmanar stugägare att höra av sig till dem. Grycksbo fiskeklubbs egen stuga vid Svarttjärn är exempelvis uppbokad varje helg hela säsongen ut.
– Vi vill ju såklart hjälpa dem att kunna vara här och fiska, säger ordförande Hanna Nordstrand till Dalarnas Tidningar.

Hon berättar också att Stensjön och dess närliggande sjöar besöktes av över 15 000 fiskare förra sommaren.
– Det är jätteroligt. Folks sug efter stora fiskar är stort och här i Stensjön finns till exempel grova fiskar som regnbågen och rödingen utplanterade, förklarar Hanna.
För Fiskejournalen berättar också Hanna att klubben satsar på att göra fisket ännu mer tillgängligt.
– Vi bygger ut handikappanpassade platser i våra vatten, tre av dem är redan klara, hälsar hon.

Här på klubbens hemsida hittar ni mer information!

 

Du kanske även gillar detta