Just nu:
Annons

Nyheter

10 år sedan Sverige Fiskejournalen
Gäddtävling i norr

Tanken att man kan släppa tillbaka de gäddor man inte vill äta upp har börjat slå rot även i Norrbotten, säger Stefan Johansson som är en av de drivande bakom Mieko gäddtävling i Norrbotten.
Gäddtävlingen i den lilla byn Jämtön hade premiär i fjol och då mätte man in 31,5 meter gädda. Dessutom fångades ytterligare lika många som inte mättes in samt en hel hög med gäddor som inte höll måttet.
I år blir tävlingen av den 4 juni och förutom trevligt fisk lockar arrangörerna med ett fint prisbord som toppas av en E-thrust elmotor.
Mer information om tävlingen hittar man på Jämtöns fiskevårdsförenings hemsida.
Svenne Andersson

Den här praktgäddan på 111 centimeter fångade Robert Lundqvist i Jämtöälvens nedre del vid fjolårets tävling.

Relaterad nyhet från din region
18 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Jodå – flera sportfiskare har hjälpt till att städa upp längs Malmö kanal. Frågan om ett fiskeförbud kommer ändå att tas upp av Malmö stad. Foto: Privat
Malmö kanal: Så många röstade emot fiskeförbud

Ska fisket i Malmö kanal förbjudas? Nej, tycker över 450 människor som röstat emot förslaget. Men frågan kommer ändå att tas upp av Malmö kommun, trots att betydligt färre vill se ett förbud.

Fiskejournalen har tidigare skrivit om konflikterna kring fisket i Malmö kanal, där det vittnats om nedskräpning och allmän misskötsel. Det gick så långt att det skickades in ett medborgarförslag till kommunen, om att fisket skulle förbjudas i kanalen. Nu står det klart att förslaget kommer att tas upp i tekniska nämnden i Malmö stad, eftersom över 100 personer röstat ja till förslaget. De över 450 rösterna som tyckte annorlunda lyckades alltså inte stoppa förslaget från att gå vidare i processen. Beslut väntas under juni månad.

Det ska dock tilläggas att det tagits initiativ bland sportfiskare för att städa upp vid kanalen, vilket vi skrivit om i tidigare artiklar.
Här kan du se ett inslag i SVT om konflikten vid Malmö kanal.

Du kanske även gillar detta