Just nu:
Annons

Nyheter

10 år sedan Sverige Fiskejournalen
Gäddtrippel till frun

Johan Löfström vet inte riktigt om han vågar ta med fru Marit ut på fiske fler gånger. Han blev nämligen duktigt rundfiskad av frun när dom var ute på en trollingrepa.
Johan Löfström är en av de duktiga grabbarna i fiskegänget Team Perax, med högt ställda ambitioner både inom 100-klubben och Grand Slam. Men trots att Johans meriter som storfiskare inte kan ifrågasättas fick han spela andrafiolen när han tog med fru Marit ut i båten.
Redan efter tio minuters flötestrolling hade Marit första gäddan i båten. En fin sak på 102 centimeter. Tio minuter senare var det dags igen och den här gången noterades gäddan till 106 centimeter och 7,7 kilo. Därmed var Marits gamla personbästa ett minne blott – men det skulle komma mera:

”En timma senare had pb:t högts igen, nu till 9,7 kilo och 115 centimeter. En imponerande fiskebedrift med tanke på att det var över tre år sedan hon fiskade senast. Får se om jag vågar ta med henne fler gånger framöver…”, skriver Johan i anmälan till 100-klubben.
Svenne Andersson

Marit Löfström tog en stadig trippel på 100-klubbare när hon följde med maken Johan ut på Siljan.

Relaterad nyhet från din region
3 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Plötsligt dyker det upp en utter istället för en gädda i hålet. Foto: Privat
Chocken i hålet – plötsligt dyker en utter upp

Han hoppades på storgäddan – men fick i stället drilla en livs levande utter. Anton Molin kommer aldrig att glömma det som utspelade sig under den senaste fisketuren.

Händelsen utspelade sig på ett fiskevatten i Gävle kommun, dit uppenbarligen både fyrfota och tvåbenta fiskare sökt sig. Anton och hans sällskap fick några gäddor på ismete, innan händelsen med uttern utspelade sig.
I tron om att det var en större gädda som slukat mörten så började Anton drilla den mot hålet, där han dock fick en rejäl överraskning.
– Fisket var ju riktat på gädda, så man blev ganska paff, berättar Anton för Fiskejournalen.

Väl uppe i hålet så visade uttern tänderna, och mycket mer hann inte hända innan den lossnade och försvann ned mot djupet igen. Nu håller Anton tummarna för att den ändå klarade sig oskadd och att en eventuell krok rostar bort och lossnar av sig själv.
– Den såg väldigt pigg ut, vittnar Anton om som dessutom fångade ögonblicket på film.

Vi på Fiskejournalen gör som Anton – vi håller tummarna för att den fridlysta uttern klarade sig utan skador.
Här nedan hittar du filmklippet:

Foto: Anton Molin

Du kanske även gillar detta