Just nu:
Annons

Nyheter

10 år sedan Sverige Fiskejournalen
Gäddtrippel till frun

Johan Löfström vet inte riktigt om han vågar ta med fru Marit ut på fiske fler gånger. Han blev nämligen duktigt rundfiskad av frun när dom var ute på en trollingrepa.
Johan Löfström är en av de duktiga grabbarna i fiskegänget Team Perax, med högt ställda ambitioner både inom 100-klubben och Grand Slam. Men trots att Johans meriter som storfiskare inte kan ifrågasättas fick han spela andrafiolen när han tog med fru Marit ut i båten.
Redan efter tio minuters flötestrolling hade Marit första gäddan i båten. En fin sak på 102 centimeter. Tio minuter senare var det dags igen och den här gången noterades gäddan till 106 centimeter och 7,7 kilo. Därmed var Marits gamla personbästa ett minne blott – men det skulle komma mera:

”En timma senare had pb:t högts igen, nu till 9,7 kilo och 115 centimeter. En imponerande fiskebedrift med tanke på att det var över tre år sedan hon fiskade senast. Får se om jag vågar ta med henne fler gånger framöver…”, skriver Johan i anmälan till 100-klubben.
Svenne Andersson

Marit Löfström tog en stadig trippel på 100-klubbare när hon följde med maken Johan ut på Siljan.

Relaterad nyhet från din region
7 timmar sedan Sverige Anders Holm
Nu finns nummer 4 av Fiskejournalen i butik.
Nytt nummer ute nu!

Nu när vårkänslorna börjar bubbla ställs ett nytt nummer av Fiskejournalen upp i butikshyllorna, nämligen nummer 4. Här är lite av innehållet.

Det börjar bli läge för att sätta sig mot en södervägg med en kopp kaffe – vad passar då inte bättre än ett nytt nummer av Fiskejournalen? Nummer 4 kryddas med extra mycket läsning för den metesugne, eller den som helt enkelt söker nya utmaningar eller suktar efter inspiration. Det utlovas sköna napp, guide över agn, prylnyheter samt gott om tips och idéer. Bland annat ett strandhugg på västkusten efter abborre.

Filmen Gäddfeber har blivit en klassiker som gjorde jerkbaitfisket stekhett. Nu hänger Niklas Örtengren med en av huvudrollsinnehavarna samt en annan gäddexpert ut på sjön för att se om metoden fortfarande håller måttet.

I gör-det-själv-anda får vi del 1 av en guide som visar hur man gjuter egna jiggar, samt hur man enkelt knyter stinger på egen hand.

Flugfiskenestorn Johan Klingberg berättar om världens bästa nymf – och ja, vilken är det? Havsöringsfisket längs Höga Kusten sätts också under lupp, en region som ofta hamnar i skuggan av andra klassiska områden. Ett långt stenkast därifrån finns Luleälven och Markus Teilus följer med fiskeguiden Robert Westin när han släpar beten efter botten i älven.

De sista isarna i norr bjuder på ett njutbart fiske med vårsol och huggvillig röding. Vi tar tillfället i akt och följer med när fjällen är som lugnast. Utöver detta får du i vanlig ordning de senaste sportfiskenyheterna, spännande fiskevibbar varvat med roliga fiskehistorier. Du hittar tidningen i en butik nära dig. Är du osäker på var du hittar din närmaste återförsäljare som säljer Fiskejournalen kan du söka här.

Du kanske även gillar detta