Just nu:
Annons

Nyheter

9 månader sedan Sverige Anders Lundin
Alex Hägg med sin längsta gädda någonsin. Foto: Privat
Galet långa gäddan högg – när det verkligen behövdes

Team Madpikers har gjort skäl för sitt lagnamn. Alex Hägg har dragit upp en av säsongens längsta gäddor – och det var faktiskt en gammal bekant madame för honom.

Alex Hägg har nämligen hållit denna gädda i armarna förut, närmare bestämt för två år sedan. Nu hoppades han att fisken skulle hugga igen, men tanke på att det skulle innebära viktiga centimetrar i tävlingen Sommargäddan som de deltar i.

– Så när vi närmar oss stället där hon fångades sist står vi och diskuterar hurvida hon lever eller ej, om där är någon ny dam som tagit hennes plats eller ej. Helt plötsligt reser sig vattnet 2 decimeter och jag bara skriker ”Det är hon”, berättar Alex för Fiskejournalen.

Gäddan hugger men släpper dock i mothugget. Alex svär ett par gånger, men lagkamraten Mikael De Brujin säger att hon kommer igen, och det är precis vad som sker.

– Denna gången sitter hon, tar hem henne riktigt snabbt och vid båten landar hon direkt i håven. Fick ligga och återhämta mig på botten av båten medan Micke informerar mig om att jag bör andas. När hon är vägd och mätt så ringer vi Christian Erhardt som tävlar med oss i Sommargäddan och berättar om den magiska fisken.

Gäddan mätte hela 130 centimeter, och vikten var 11,82 kilo. Inget nytt viktrekord för Alex, men det var däremot längden, och det var även Sommargäddans längsta fisk så långt.

Relaterad nyhet från din region
19 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Den digitala försäljningen av fiskekort ökar. Foto: Natsuki
Sportfiskarna växlar upp försäljningen av fiskekort

Sportfiskarna hoppas kunna bli en ännu större aktör inom digitala fiskekort. De har nu lanserat en helt ny version av Fiskekort.se. som ska vara både snabbare och enklare.

– Det känns väldigt bra att vi nu äntligen har en modern webbplats att erbjuda för köp och sälj av fiskekort. Detta är en viktig pusselbit i vårt centrala arbete med att tillgängliggöra fisket i Sverige, säger Sten Frohm, generalsekreterare på Sportfiskarna i ett pressmeddelande.

Ambitionen är enligt Sportfiskarna själva att komma närmare fiskeområdena och bli mycket bättre på kommunikation och support till alla som väljer att sälja sina fiskekort via Fiskekort.se. Webbplatsen sägs vara genomarbetad från grunden för att motsvara dagens krav och förväntningar på en e-handelsplats för fiskekort. Mycket tid och kraft har lagts på att fiskekortsköparen skall få en så bra och smidig upplevelse som möjligt.

Mer information kan du läsa här på Sportfiskarnas hemsida.

Du kanske även gillar detta