Just nu:
Annons

Nyheter

11 år sedan Sverige Mathias Arnham
Galna fiskars hoppgala

Klicka på bilden för att se filmen!

Fiskarna hoppar som om de vore skjutna ur kanoner under vattenytan, klicka på länken sist i texten för att se filmen!

Har du sett den – den vilda fiskhopparfilmen? Karparna hoppar som galna – till och med in i båten och nästan knockar föraren. Nu kan du se den här på FJ-sajten!

Filmen på de asiatiska karparna håller på att göra sitt segertåg över världen via internet. Alla vill se hur stora karpar bokstavligen flyger i luften, braklandar i båten och nästan välter omkull förare och filmare.

De här karparna, som planterats in i amerikanska floder är kända för att hoppa när de blir skrämda av båtmotorer – och hoppar gör de…

Filmen bjuder på fyra minuter galen action – men det finns också en allvarlig baksida på medaljen. De här karparna hör egentligen inte hemma i USA, men nu har de börjat sprida sig i flera floder. Med sin höga nativitet, de ynglar fyra gånger per år, hotar de inhemska fiskbestånd. Situationen är så allvarlig att flera delstater bett president Obama om ett möte för att diskutera hur man ska möta invasionen.

SE FILMEN HÄR!

Svenne Andersson

Relaterad nyhet från din region
1 timme sedan Sverige Anders Lundin
Fredrik Isaksson i Team Smurf med en lax på 103 centimeter och 13,12 kilo. Foto: Privat
Gigantiska laxar landades under Kinnekulleträffen

Så är slaget om Vänern över. Den klassiska trollingtävlingen Kinnekulleträffen gick i hamn enligt förhoppningarna, med riktigt tunga fiskar i toppen av resultatlistan.

Segrarna i Kinnekulleträffen, Kristofer Larsson och Robin Johansson i Team De Gule.

Det blev på flera sätt en annorlunda upplaga av Kinnekulleträffen, inte minst med tanke på att den avgjordes online och i utspridd form. Anmärkningsvärt är också att det fångades ovanligt stora fiskar, med två laxar över 13 kilo. Jonas Lidberg i team Iogt-Nto var allra värst med en bjässe på hela 104 centimeter och 13,42 kilo. Fredrik Isaksson i Team Smurf var inte mycket sämre med ett exemplar på 103 centimeter och 13,12 kilo.
– Två fiskar över 13 kilo är ju fantastiskt, och dessutom många över 10 kilo, säger tävlingsledaren Fredrik Andersson när han sitter och sammanställer alla rapporter från helgen.

Enligt honom har allt gått enligt förhoppningarna.
– Det var blåsiga förmiddagar, men lugna eftermiddagar. Det har bara varit

Jonas Lidberg med sin 13,42 kilo tunga lax.

glada miner och ett bra fiske, hälsar han.

De stora fiskarna till trots så fick varken Jonas Lidberg eller Fredrik Isaksson kliva upp på prispallen i huvudtävlingen. Segrade gjorde istället Kristofer Larsson och Robin Johansson i Team De Gule, på 681 centimeter. Tvåa blev Team J-S (Joakim Sahlberg, David Skoglund) på 628 centimeter och trea Team Ozza/Messi (Mattias Olsson, Henrik Messfeldt) med 624 centimeter.

– Vi går som på moln. Vi lade mycket tid på att leta fisk inför helgen, och redan på lördagen så hamnade vi i ett riktigt racerfisket och lade grunden för segern, berättar Kristofer Larsson i segerlaget.

De fick ingen lax över 10 kilo, men deras 9 fiskar hade ett väldigt högt snitt på över 75 centimeter.

– Vi vara oroliga för att vi skulle bli passerade på slutet, så vi skrek rakt ut när vi fick beskedet, säger Kristofer Larsson som är en van trollingfiskare och bland annat driver egen guideverksamhet.
Grattis till er, säger vi på Fiskejournalen!

Här hittar ni alla resultat, och dessutom bilder på de största fiskarna.

Du kanske även gillar detta